Με σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών θα καταβληθεί αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο 15 ευρώ για κάθε μία από τις 400 ημέρες που παρέμειναν στη φυλακή στην Ηριάννα Β. και τον Περικλή Μ.

Οι δύο νεαροί σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου και παρέμειναν μέχρι την αθώωση τους από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου οι δικηγόροι τους τόνισαν ότι η κράτηση τους πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο εκείνη ήταν στη φυλακή. "Τους έκοψαν τα φτερά" είπε η συνήγορος του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα. Τελικά το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε ημέρα κράτησης.