Μετά το εισαγγελικό βέτο στη χορήγηση νέας άδειας, από σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος σε 11 φορές κάθειρξη για τη δράση του στην οργάνωση "17 Νοέμβρη" άρχισε απεργία πείνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αγροτικών Φυλακών του Βόλου, έθεσε βέτο παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του ότι εχει τις τυπικές προυποθέσεις για να την χορήγηση άδειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας επικαλέστηκε λόγους ουσίας και αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας προβληματισμό για αυτή.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νοημά της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απαντηση στο αιτημά του για άδεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, το λόγο άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, του απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας».