Από πιστόλι, προήλθε σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία στις Θεσπιές της Θήβας, με το πιο πιθανό ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν σε γλέντι που γινόταν στο διπλανό χωριό Λεοντάρι.

Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στις μαρτυρίες και στο βλήμα βρίσκεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου γίνεται βαλλιστική εξέταση, καθώς οι αστυνομικοί αναζητούν το όπλο από το οποίο προήλθε η αδέσποτη σφαίρα.

Οι πρώτες καταθέσεις κάνουν λόγο για γλέντι που γινόταν στο χωριό Λεοντάρι, από το οποίο ακούγονταν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί. Μετά από ανάλογους πυροβολισμούς το άτυχο κορίτσι έπεσε στο έδαφος, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς από τις Θεσπιές

Οι μάρτυρες καταθέτουν πως ακόμη και μετά τον τραυματισμό του κοριτσιού και την έλευση των αστυνομικών, το γλέντι αλλά και οι μπαλωθιές συνεχίζονταν.

Η κατάσταση της 8χρονης μετά την πολύωρη εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε παραμένει κρίσιμη. Παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.