Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει μετά το απίστευτο σχόλιο του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής πως «ο Παύλος Πολάκης είναι από τα Σφακιά γι αυτό είναι αψύς» ως δικαιολογία για τα σχόλια του υπουργού του προς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Μετά τον πρόεδρο της «Παγκρητίου Ένωσης», Γιώργο Μαριδάκη ο οποίος μιλώντας στα parapolitika.gr χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, πλήθος κρητικών οργανώσεων δηλώνουν την αντίθεσή τους στη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη αλλά και στις προσβλητικές για την Κρήτη δικαιολογίες του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται πως ο κ Μαριδάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως: «οι κρητικοί σε καμία περίπτωση δεν είναι αγενείς ή επιθετικοί, ούτε έχουν ρατσιστική συμπεριφορά. Σε καμία περίπτωση δεν μας αντιπροσωπεύει ούτε ο ύφος , ούτε τα λεγόμενα του υπουργού και κατά συνέπεια οι δικαιολογίες του πρωθυπουργού δεν είναι αποδεκτές από εμάς. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι λόγω καταγωγής φέρεται έτσι. Οι Σφακιανοί είναι υπερήφανοι άνθρωποι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μιλώντας στα parapolitika.gr και εκπρόσωπος του Πολιτιστικού & Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ερφαλής», οποίος ανέφερε: «Δεν κάνει η καταγωγή τον άνθρωπό αψύ ή όχι» , ενώ συμπλήρωσε πως «δεν έχει καμία σχέση η Κρήτη με τη συμπεριφορά του Πολάκη».

Άλλος σύλλογος από την Ιεράπετρα, αυτή τη φορά, χαρακτήρισε «κάφρο» τον Κρητικό υπουργό αναφέροντας στα parapolitika.gr πως «το έχει παραξεφτιλίσει με την άθλια συμπεριφορά του».