Σε κλίμα έντασης σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε η απολογία του γνωστού ποινικολόγου, Αλ.Λυκουρέζου. Κι αυτό διότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ.Λυκουρέζου Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντάς ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλου βρίσκεται αυτήν την ώρα ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Λίγο μετά τις 12 ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος οδηγήθηκε στον 7ο όροφο του Εφετείου της Αθήνας, συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

Ο κ. Λυκουρέζος ήταν χαμογελαστός και κρατούσε έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο. Η κόρη του Άννα Μαρία Λυκουρέζου έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει ενώ έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν εκτός από τους συνεργάτες και τα δυο παιδιά του από τον πρώτο του γάμο καθώς και η σύντροφος του Νατάσσα Καλογρίδη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος, Θόδωρος Παναγόπουλος, επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση. Τον κατηγορούμενο περίμενε η οικογένεια και οι συνεργάτες του .

Οι δικηγόροι θα απολογηθούν για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Οι δυο γνωστοί δικηγόροι, Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος, θα υποβάλλουν υπομνήματα δια των συνηγόρων τους και με αυτά θα αρνηθούν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης. Ο κ. Λυκουρέζος μιλά για «σκευωρία» και απαντά πως δεν συνομίλησε ποτέ με τους Αλβανούς κρατούμενους, δεν τους επισκέφθηκε στη φυλακή και δεν απαίτησε 2.000.000 ευρώ από τον Α. Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων ο εντολέας του, Γ. Αντωνόπουλος

Από την πλευρά του ο Θ. Παναγόπουλος θα πει ότι δεν ακούγεται το όνομά του σε καμία συνομιλία, δεν κατηγορείται ως μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης από το 2014, ενώ ανέλαβε την υπεράσπιση Αντωνόπουλου τον Μάιο του 2017 και δεν υπάρχει στη δικογραφία καμία πράξη που να σχετίζεται με την απαίτηση δώρου.

Η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δύο δικηγόρων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να εκφράζει εμμέσως αλλά σαφώς την αντίρρηση της στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Μάλιστα ο συνήγορος του Θ. Παναγόπουλου, καθηγητής Χρ. Μυλωνόπουλος, τόνισε πως «πρόκειται για ακραίο μέτρο δικονομικού εξαναγκασμού που δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με τον ανακριτικό υλικό»

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει η υπόθεση της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας του κ. Φλώρου, που ξεκίνησε να ερευνάται το 2011, για την οποία ο επιχειρηματίας έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, τον Φεβρουάριο του 2017. Καταλυτικό ρόλο, ωστόσο, έπαιξε η δολοφονία του, εκ των συνηγόρων του Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017.

Παράλληλα, σήμερα αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, για παραβίαση του νόμου που αφορά το τεκμήριο αθωότητας, καταθέτει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζους, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κοντοξή. Αιτία είναι οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα που τον καθιστούσε ένοχο πριν ακόμα απολογηθεί.