Παρά τη μη έκδοση του Κώστα Πάσσαρη από τη Ρουμανία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε το αίτημα αναβολής της δίκης του που αφορά στις δολοφονίες δυο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για νέα αναβολή, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία υπογράμμισε πως "ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής".

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση τόσο του συνηγόρου υπεράσπισης όσο και πολιτικής αγωγής οι οποίοι ζήτησαν την σύντομη διακοπή της δίκης προκειμένου να εκδοθεί ο διαβόητος κακοποιός στη χώρα μας ώστε να δικαστεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων μεταξύ αυτών και για τις δολοφονίες.

Η έκδοση του Κώστα Πάσσαρη παρά το γεγονός ότι ο ίδιος συναινεί σε αυτήν, έχει καθυστερήσει εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει αναβληθεί τρεις φορές. Οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής, διαμαρτύρονται καθώς όλα αυτά τα χρόνια αναμένουν την τιμωρία των υπευθύνων για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Παραγραφή

Στο δικαστήριο τέθηκε και το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να επισημαίνουν "είμαστε στα όρια της παραγραφής... ". Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Κώστα Πάσσαρη τόνισε ότι " οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται το 2026".

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις Ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για πράξεις που έχει διαπράξει εκεί. Ωστόσο, ο συνήγορος του υπογράμμισε ότι ο εντολέας του θα "μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινης του υποχρεωτικά στην Ελλάδα". "Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος συμπληρώνοντας πως "Θέλει ο ίδιος να προσαχθεί και να ακουστεί να πει αυτά που έγιναν , να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη".