Κανείς δεν ξέχασε και ποτέ κανείς δεν θα ξεχάσει, την τραγωδία, η οποία χτύπησε τη Μάνδρα Αττικής, πριν από περίπου 2 χρόνια... Τις φονικές εκείνες πλημμύρες, οι οποίες πήραν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και προκάλεσαν τόσο πόνο... Τόση οδύνη... Και τι βίωσαν οι άνθρωποι που ζούσαν στην περιοχή; Τι αντιμετώπισαν; Λόγια, υποσχέσεις και πάλι λόγια... Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είναι φτιαγμένος για λόγια, αλλά για πράξεις. Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει χτίσει έναν Σύλλογο, έναν οργανισμό, επάνω σε γερές βάσεις. Με γνώμονα την επιστροφή, στην κοινωνία, όλης της αγάπης, την οποία ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, λαμβάνει διαρκώς.

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας. Όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού, στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας. Με υλική βοήθεια, αλλά και με έμπρακτη στήριξη, με έργα, με καθαρισμό δρόμων, προαυλίων, σχολείων, με παρουσία εκεί! Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης, βρέθηκε εκεί. Μίλησε με τους κατοίκους της Μάνδρας. Τους είπε απλές κουβέντες, καθαρές. «Είμαστε δίπλα σας. Δεν σας εγκαταλείπουμε». Έτσι είναι. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι -πολύ- περισσότερο, από μία ομάδα. Από έναν Σύλλογο. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Και οι κάτοικοι της Μάνδρας δεν ξέχασαν. Δεν λησμόνησαν.

Δύο χρόνια μετά, ορισμένοι εξ αυτών, βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη. Προχώρησαν με τις ζωές τους και χάρη στον Ολυμπιακό, στάθηκαν στα πόδια τους και δεν λύγισαν. Θέλησα, λοιπόν, με μια αυθόρμητη κίνηση, να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ», στον ηγέτη του Θρύλου, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Σήκωσαν δύο πανό. Μικρά, αλλά με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ! Το ένα έγραφε «Βαγγέλη Μαρινάκη, 2 χρόνια δίπλα μας, για πάντα στις καρδιές μας. Μάνδρα Αττικής». Και το δεύτερο έγραφε «Η πόλη μας ξαναγεννήθηκε, με του Θεού την χάρη, γιατί σε έχουμε στο πλάι μας, Βαγγέλη παληκάρι»! Οι κάτοικοι της Μάνδρας δεν ξέχασαν. Δεν ξέχασαν τον κ. Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό, όλα όσα τους πρόσφεραν. Όπως δεν τους ξέχασε, τότε, ο Θρύλος...

Πηγή: olympiacos.org