Μεγάλης υποδοχής έτυχε το βιβλίο του εμβληματικού οικονομολόγου και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Παύλου Παπαδάτου υπό τον τίτλο «Ρεαλισμός ενάντια στον λαϊκισμό» το οποίο παρουσίασαν πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και οι Ντόρα Μπακογιάννη και Κωστής Χατζηδάκης.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη, με το πρώτο να περιλαμβάνει προτάσεις και ιδέες για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει 200 δημοσιευμένα άρθρα του Παύλου Παπαδάτου που αναφέρονται όχι μόνο στους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίση αλλά κυρίως αποτελούν προτάσεις για την έξοδο της χώρας από αυτήν.

Περισσότερα από 600 άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα, ενώ ειδική μνεία έγινε σε ένα πλήθος Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων που ταξίδεψαν ειδικά για την περίσταση.

Το παρόν από τον πολιτικό κόσμο έδωσαν ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο βουλευτής επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Χρίστος Δήμας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος Σταύρος Δήμας, ο τέως υπουργός Στέφανος Μάνος, ο Θεόδωρος Κασσίμης, ο Πέτρος Δούκας, ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Διονύσης Μελιτσιώτης, η πρώτη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά και η Ζωή Ράπτη. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Μάκης Φωκάς, η Ελένη Δρακοπούλου, ο Φώτης Κρεμμύδας, ο τ. νομάρχης Κεφαλονιάς Διονύσης Λευκαδίτης, ο τέως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Μεσσάρης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ναπολέων Μαραβέγιας.

Στην παρουσίαση επίσης παρευρέθηκαν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Παύλος Σάμιος κ.α.