Μπορεί το δίδυμο της Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα, να πανηγύρισαν τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, ή αλλιώς, το γεγονός ότι οι Αρχές έκαναν απλά τη δουλειά τους, όπως ο «νομος και τάξη» δεν κράτησε παρά λίγες ώρες.

Το απόγευμα, ομάδες αντιεξουσιαστων προχώρησαν στη δική τους «απάντηση» στην επίδειξη δύναμης της ΕΛΑΣ, διαλύοντας τη συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων που διαμαρτύρονταν για την υποβάθμιση της συνοικίας.

Η συγκέντρωση βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών που εμφανίστηκαν από τα στενά των Εξαρχείων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν νεράντζια στο πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν η συγκέντρωση να διαλυθεί.

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι φώναξαν και συνθήματα κατά του δολοφονημένου από τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, Παύλου Μπακογιάννη, με τον Κώστα Μπακογιάννη να τους απαντά «σας έχω γραμμένους».

Επιπλέον, ξέσπασαν επεισόδια με μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμο στην Πατησίων, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε σε αντισυγκέντρωση...