Μετά την 90χρονη με τα τερλίκια στην Θεσσαλονίκη και την 80χρονη με χόρτα, αυτή τη φορά μια τρίτη γιαγιά κατηγορείται γιατί πουλούσε κηπευτικά χωρίς άδεια.

«Ούτε κλαίγομαι ούτε τίποτα με τα χεράκια μας ότι κάνουμε. Αξιοπρέπεια, με τα χεράκια μου αυτά ότι κάνω, αυτά πουλάω». Με ειλικρίνεια που ραγίζει κάθε καρδιά, η γιαγιά μίλησε στο Star.

Με αξιοπρέπεια πουλά αυγά και σκόρδα στα Τσαγγαράδικα της Κατερίνης. Και όμως είναι μια ακόμη γιαγιά που την συνέλαβαν σαν κοινή εγκληματία.

«Μας έκαναν πέρυσι καταγγελία ήρθε η Αστυνομία μας πήρε, πήγαμε στο τμήμα πληρώσαμε 100 ευρώ πρόστιμο και τώρα 19/4 την Παρασκευή έχω το δικαστήριο. Ξέρω ότι έχουν δίκιο οι μανάβηδες που μας κάνουν αυτό».

Είναι το τρίτο περιστατικό. Ανήμπορες ηλικιωμένες γυναίκες πουλούν λίγα προϊόντα για να μη ζητιανέψουν και συλλαμβάνονται..

«Πέρασα πείνα, εξορία, δυστυχία, αλλά τούτω δω δε θέλω να το θυμάμαι. Σε αυτή την ηλικία να μπω στο δικαστήριο. Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να με κλείσει φυλακή, γιατί δεν μπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή».

Σοβαρές αντιδράσεις συνεχίζει να εγείρει και η υπόθεση της 82χρονης από την Κατερίνη, η οποία πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ και θα κληθεί σε δίκη τον Ιούνιο επειδή αποπειράθηκε να πουλήσει 6 κιλά χόρτα.