Μία μεγάλη εκδήλωση με εκπροσώπους ελληνικών κομμάτων λαμβάνει χώρα αυτή την Κυριακή στο UCL, με θέμα «Ψήφος Ελλήνων στο Εξωτερικό: Παραχώρηση ή Δικαίωμα;». Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων του Εξωτερικού με θέμα τα εκλογικά τους δικαιώματα στο Λονδίνο, και θα πραγματευθεί το πολιτικό ερώτημα ως προς το αν η συμμετοχή εκλογέων από το εξωτερικό στις εκλογές πρόκειται για μία παραχώρηση προς αυτούς, όπως πολλοί υποστηρίζουν. ή αναφαίρετό τους δικαίωμα, όπως υποδεικνύει το Σύνταγμα.

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν οι:

- Θοδωρής Καλαμπόκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ

- Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής Ελιάς - Υπ. Ευρωβουλευτής Κιν.Αλ.

- Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου, Υπ. Ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι

- Δημοσθένης Δαββέτας, Υπ. Ευρωβουλευτής ΕΚ

- Νίκος Σκηνίτης, Συντονιστής Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού για το Η.Β.

ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Η.Β., κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς.

Η εκδήλωση είναι η πρώτη της νεοσυσταθείσας «Κίνησης για την Ψήφο στο Εξωτερικό», σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση της άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων που βρίσκονται εκτός Επικρατείας, και η ενημέρωση και η συζήτηση για το θέμα αυτό.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι διοργανωτές θα βοηθήσουν τους παριστάμενους να κάνουν τις αιτήσεις-δηλώσεις τους για να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο της ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο για τις Ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Απριλίου στο UCL, Αίθουσα B304, Cruciform Building, WC1E 6BT στις 17:00. Στόχος των διοργανωτών είναι η εκδήλωση να στείλει στην Ελλάδα ένα μήνυμα: ότι οι Έλληνες στο εξωτερικό συνεχίζουν να ενδιαφέρονται ενεργά για τα κοινά της πατρίδας τους.