Τους ισχυρισμούς της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, έρχεται να διαψεύσει έγγραφο που αποκαλύπτει το protothema.gr, σύμφωνα με το οποίο το «οικείο αστυνομικό τμήμα» (σ.σ. των Εξαρχείων) είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση στα Εξάρχεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόρρητη αναφορά του συμβάντος του Λιμενικού, «επισημαίνεται ότι προ της έναρξης της επιχείρησης, είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα».

Νωρίτερα, η κα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρη σεδήλωσε άγνοια για την επιχείρηση, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκου, ο οποίος δήλωσε το πρωί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για την επιχείρηση, καθότι δεν είχαν ενημέρωση.

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή επέμενε ότι δεν γνώριζε για την επιχείρηση του Λιμενικού και διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Ομως σύμφωνα πάντα με την αναφορά του Λιμενικού, η ΕΛ.ΑΣ είναι έκθετη καθώς είχε ενημερωθει για την επιχείρηση αλλά δεν είχε δυνάμεις για να διαθέσει εγκαίρως στους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.

Στην αναφορά που δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα αναφέρεται: «Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (καλάζνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις. Άμεσα δύο άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ φυγάδευσαν τον δικαστικό λειτουργό επιβιβάζοντάς τον στο υπηρεσιακό όχημα, προκειμένουν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την απειλή του πλήθους».