Αναστάτωση έχει προκληθεί από το πρωί της Παρασκευής στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς ομάδα προσφύγων έχει κάνει κατάληψη του σταθμού.

Οι πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει πάνω στις ράγες και απαιτούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Από χθες το βράδυ υπήρξε ενημέρωση από οργανώσεις ότι δήθεν θα άνοιγαν τα σύνορα.

Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν μεταβεί δυνάμεις της αστυνομίας.

Όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων, λόγω της κατάληψης των γραμμών.

Υπενθυμίζεται πως από χθες με καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση στα Διαβατά, έξω από το κέντρο φιλοξενίας της περιοχής, αφού έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλουν να φτάσουν στα σύνορα.

Όλα ξεκίνησαν από μια φήμη που διακίνηθηκε μέσω Facebook πως θα ανοίξουν τα σύνορα. Άμεσα εκατοντάδες πρόσφυγες βρέθηκαν στο σημείο όπου ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσουν επεισόδια. Οι εμπνευστές της είδησης έγραψαν σε σελίδα με τίτλο «Καραβάνι της ελπίδας», πως την Παρασκευή θα ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», με επακόλουθο τα επεισόδια που που ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, κατά τη διάρκεια των οποίων οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.