Ο «πόλεμος» ανάμεσα στο προεδρείο της ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ κορυφώνεται. Μετά και τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Ρόδο, όπου θα συνεδρίαζε η ομοσπονδία των εργαζομένων, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ εκτοξεύουν εκατέρωθεν κατηγορίες χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις.

«Στόχος του ΠΑΜΕ ήταν να ακυρώσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο και για το λόγο αυτό έβαλε στο συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου –με τη μέθοδο του ριφιφί 230 άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια» δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Χουδαλάκη ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.

Τόνισε επίσης πως κατέθεσαν μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων και η αστυνομία –αν και έπρεπε να κινηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου- δεν έκανε τίποτα.

«Την ώρα που οι τραυματίες ήταν στο νοσοκομείο, στέλεχος του ΠΑΜΕ, εργαζόμενος στο νοσοκομείο, πήγε στο ακτινολογικό προκειμένου να διαπιστώσει εάν έπαιζαν θέατρο» πρόσθεσε. 

Από την άλλη μεριά στα Παραπολιτικά 90,1  μίλησε και το μέλος εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης. 

«Το καταστατικό της ΓΣΕΕ πρέπει να εφαρμόζεται. Το κράτος είναι στα χέρια των αντιπάλων του εργατικού κινήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα πως η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ δεν επέτρεψε στα μέσα ενημέρωσης να είναι εκεί σημειώνοντας πως στόχος ήταν η προβοκάτσια με δικές τους εικόνες για να διαμορφώσουν ένα υλικό και μια εικόνα προς την κοινή  γνώμη.

Σημείωσε τέλος πως το συνέδριο πρέπει να γίνει με βάση τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Έκανε λόγο για νοθεία και συνδικαλιστική μαφία.