Μπορεί η αναπληρώτρια της Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, να δηλώνει με ικανοποίηση ότι προτού αναλάβει η ίδια «η Αθήνα ήταν μπάχαλο», ωστόσο, η εικόνα δεν δικαιώνει τους πανηγυρισμούς της. 

Το Λεκανοπέδιο έζησε άλλη μία νύχτα τρόμου με πρωτοφανή περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό άβατο των Εξαρχείων. Ανδρες του Λιμεναρχείου Πειραιά με την συνδρομή Εισαγγελέα μετέβησαν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσσού, στα Εξάρχεια για έρευνα. Εκεί ανακάλυψαν χασίς και ένα πιστόλι και συνέλαβαν δύο γυναίκες.

Το κλιμάκιο δέχθηκε επίθεση από ομάδα 50 περίπου αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από τους επτά λιμενικούς, ο ένας να δεχθεί τρεις μαχαιριές στον μηρό, ο δεύτερος να δεχθεί γροθιές στο πρόσωπο. Οι αντιεξουσιαστές απέσπασαν από τους λιμενικούς τα ιδιωτικά τους όπλα, και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Οι δυο τραυματίες μετέβησαν με δικό τους όχημα στο ΓΝΑ για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν με την μία από τις γυναίκες που είχαν συλλάβει.

Το υπουργείο Ναυτιλίας με δελτίο Τύπου επαίνεσε τους λιμενικούς και έκανε λόγο για «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν για «να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη».

Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε στα Ανω Λιόσια. Στη διάρκεια περιπολίας της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε κλεμμένο όχημα. Οι άνδρες της ομάδας έκαναν σήμα για ακινητοποίησή του. Αμέσως τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο άρχισαν να πυροβολούν.

Ξεκίνησε καταδίωξη που κατέληξε πίσω από από το γήπεδο του Ακράτητου. Λίγο αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και ο οδηγός του τράπηκε σε φυγή. Ο συνοδηγός και δράστης των πυροβολισμών συνελήφθη. Διαπιστώθηκε ότι το ΙΧ όχημα είχε κλαπεί από την Πετρούπολη.

Τέλος, τα ξημερώματα σημειώθηκε μια ακόμα έκρηξη σε ΑΤΜ στο Φάληρο. Οι δράστες δεν κατάφεραν πάντως να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα.