Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας θα τεθεί σε εφαρμογή σήμερα, 25η Μαρτίου, εξαιτίας της στρατιωτικής παρέλασης.

Οι τροποποιήσεις στην κυκλοφορίας θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Δευτέρας 25 Μαρτίου στις οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

– Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Λένορμαν

– Κολοκυνθούς

– Βούρβαχη

– Πετμεζά

– Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.

– Καρόλου

– Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Βάθης και της οδού Καρόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου

Επιπλέον θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης των οχημάτων:

από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής έως 19.30 της Δευτέρας 25 Μαρτίου στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.
Ακόμη θα απαγορευτεί η στάση – στάθμευση των οχημάτων από τις 06.00 το πρωί μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Δευτέρας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και διακοπή στάση – στάθμευσης από 06.00 σήμερα μέχρι την ολοκλήρωση εκδηλώσεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών
στις οδούς Μητροπόλεως, Αιόλου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού και Ερμού στο τμήμα μεταξύ της πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

ΟΑΣΑ: Αλλαγές στα λεωφορεία

Προσωρινές τροποποιήσεις λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Με στόχο την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, σε όλους τους Δήμους, κατά την διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων και της στρατιωτικής παρέλασης και έως το πέρας των εκδηλώσεων, ανάλογα με τις υποδείξεις της Τροχαίας, την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019.

Ειδικά για τις λεωφορειακές γραμμές Αεροδρομίου Χ95 και Χ96 έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων:

Λεωφορειακή γραμμή Χ95

24-3-2019 : Προσωρινή αφετηρία στην οδό Ριζάρη (Πολεμικό Μουσείο)

Κατεύθυνση από αεροδρόμιο

Aπό Βασ. Κων/νου, δεξιά Ριζάρη (προσωρινή αφετηρία)

Κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο

Ριζάρη (προσωρινή αφετηρία), συνέχεια δεξιά Λεωφ. Βασ. Σοφίας – συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή προς αεροδρόμιο.

Την 25 Μαρτίου: Τα δρομολόγια που θα εκτελούνται μέχρι τον ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ (Προσωρινή αφετηρία)

Λεωφορειακή γραμμή Χ96 (25-3-2019)

Διαδρομή από Αφετηρία (Ακτή Βασιλειάδη).

Από Ακτή Καλιμασιώτη, Ακτή Ποσειδώνος, Βασ. Γεωργίου Α, αριστ. Εθν. Αντιστάσεως, πλ. Ιπποδαμείας, δεξιά Ομ. Σκυλίτση, αριστ. κλάδος προς Εθν. Μακαρίου, Εθν. Μακαρίου και συνέχεια κανονικά.

Εναλλακτική διαδρομή

Από Ακτή Κονδύλη, αριστ. Κόνωνος, πλ. Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, αριστ. κλάδος προς Εθν. Μακαρίου, Εθν. Μακαρίου και συνέχεια κανονικά.

Διαδρομή προς Αφετηρία

Από Εθν. Μακαρίου, Λ. Ανδρ. Παπανδρέου (πρώην Μ. Ασίας), ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΙΠΕΔΟΥ, πλ. Ιπποδαμείας, δεξιά Γούναρη, δεξιά Ακτή Ποσειδώνος, συνέχεια Ακτή Καλλιμασιώτη και συνέχεια κανονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.