Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο», «Άγιος Σάββας», και «Ελπίς» ζητωντας λύση στο θέμα των καθαριστριών καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τέλος Αυγούστου και απολύονται.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κρεμάσει έξω από το υπουργείο ρόμπες στις οποίες αναγράφεται η λέξη «ανεργία», έχει τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων με σκούπες και φαράσια στο πεζοδρόμιο ενώ έχει στήσει πάγκο στον οποίο έχει κρεμάσει αφίσα του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας τη φράση «ολιγαρκής αφθονία» και «μοιράζει» φασολάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την άφιξη του στο υπουργείο, αποδοκιμάστηκε. Απτόητος όμως πήρε τη ντουντούκα των συγκεντρωμένων και προσπάθησε να εξηγήσει τις θέσεις του.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο, ο διάλογος με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο ήταν έντονος. «Σταμάτα το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζόμενους» του έλεγε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος του απάντησε πως οι εργαζόμενοι απολύονται και χάνουν τη δουλειά τους. «Θα μας αφήσεις και εμάς να μιλήσουμε;», έλεγε σε έντονο τόνο ο κ. Γιαννάκος, με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά «θα μιλήσεις όταν τελειώσω».

Όταν ο υπουργός ολοκλήρωσε το λόγο του και είπε όλα όσα ήθελε να πει, μπήκε μέσα στο υπουργείο και τα ρολά κατέβηκαν, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος τον κατηγορούσε πως δεν δέχεται να ακούσει και τις δικές του θέσεις.

Η είσοδος του υπουργείου φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.