Με μια λιτή ανακοίνωση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε πως η φωτογραφία που απεικόνιζε άνδρες της τουρκικής SAS στον βυθό της Σούδας να κρατούν την τουρκική σημαία, κατέβηκε από τον λογαριασμό twitter της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρενέβη ώστε να αφαιρεθεί η φωτογραφία, ενώ οι ελληνικές Αρχές προέβησαν «σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο συμμαχίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου 

«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης "ΑΡΙΑΔΝΗ-19", μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

Σημειώνεται πως αρχικά ήταν το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας που ανέβασε τις επίμαχες φωτογραφίες στο twitter, με την επισήμανση πως πρόκειται για στελέχη της SAS (Su Altı Savunma), στο πλαίσιο της άσκησης ARIADNE-19, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας. Στη συνέχεια η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ έκανε retweet τις φωτογραφίες.