Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή με μέλη του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί με θέμα το 37ο Συνέδριο.

Τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα και η συνεδρίαση τελείωσε πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Μάλιστα μέλη του ΠΑΜΕ με μέλη της ΓΣΕΕ «πιάστηκαν στα χέρια».

Το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και ζητάει να διεξαχθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Σφοδρές οι αντιδράσεις για την αναβολή του συνεδρίου της Καλαμάτας

Σημειώνεται ότι το συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το προηγούμενο σαββατοκύριακο, αναβλήθηκε λόγω επεισοδίων.

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα μέλη της ΓΣΕΕ με φόντο το συνέδριο της Καλαμάτας επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, λέγοντας ότι «δεν επιθυμούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της νομιμότητας των διαδικασιών της κορυφαίας δημοκρατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως είναι η ΓΣΕΕ».

Παράλληλα, την «έντονη ανησυχία» του για τη ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και τους κινδύνους που αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται για το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα εξέφρασε και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, τα όποια προβλήματα υπάρχουν, μπορούν να λυθούν με καλόπιστο διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων και όχι με τη βία και τη διάλυση του συνεδρίου.

«Σε κάθε περίπτωση και στο πλαίσιο της αυτορρύθμισης των οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος είναι απαραίτητη η οργανωμένη συζήτηση που θα επιδιώξει την επίλυση των οργανωτικών αδυναμιών» επισημαίνει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καλώντας όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δείξουν υπευθυνότητα και να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο που δεν θα αμφισβητείται, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο σε διορισμό προσωρινής διοίκησης».