Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο 8ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, με μεγάλο τμήμα της πόλης να παραμένει απροσπέλαστο, προκειμένου να τρέξουν με ασφάλεια και άνεση οι 25.000 δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 11:45, δόθηκε το έναυσμά για την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χλμ., από την πλατεία Συντάγματος (στο ύψος των Οθωνος και Μητροπόλεως).

Οι άρτιες καιρικές συνθήκες και η ηλιοφάνεια «τράβηξαν» πολύ κόσμο, και πέραν των δρομέων, στο κέντρο της πόλης.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου δόθηκε στις 9:00 στην Πλατεία Συντάγματος επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Δέκα λεπτά αργότερα στις 09:10 άρχισε ο αγώνας δρόμου των 3 χλμ στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του Σταθμού Μετρό Ευαγγελισμός.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου για παιδιά και άτομα με αναπηρία (1000μ) δόθηκε στις 9:35 στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της οδού Ριζάρη.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις -που έχουν προκαλέσει... κομφούζιο στην πόλη- θα παραμείνει σε ισχύ, τουλάχιστον, μέχρι τις 13:30.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που αποτελεί πλέον θεσμό της πόλης, είναι μια ανοιξιάτικη εμπειρία αθλητισμού και πολιτισμού, μια ευκαιρία γιορτής, ένας αγώνας που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Αθήνας και να αναδείξουν με τη συμμετοχή τους τις αξίες της συντροφικότητας και της ψυχαγωγίας.