Πανευτυχής δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στην υπόθεση με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ, για την αθώωση του μοντέλου.

Παρόλο που ήταν επιφυλακτικός, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του που διαψεύστηκε η εκτίμησή του ότι δεν θα αθωωθεί το νεαρό μοντέλο για την υπόθεση.

Σε γραπτή του δήλωση ο γνωστός δικηγόρος αναφέρει:

«Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα τη συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους. Ήμουν, ως γνωστόν, επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής που διαψεύστηκα»

Μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα το 21χρονο μοντέλο από την Ελλάδα με τον δικηγόρο της να πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Στην απολογία της η ίδια τόνισε πως τον φίλο της, ρουμανικής καταγωγής, τον γνώριζε για περίπου για τρία χρόνια. Είπε ότι ήταν πάρα πολύ στενοί φίλοι, ότι είχαν μια καθαρά φιλική σχέση, όχι ερωτική. Καθώς και ότι εκμεταλλεύτηκε την φιλία και την απόλυτη εμπιστοσύνη που του είχε.

Στην ερώτηση για το τι έγινε στο αεροδρόμιο, το μοντέλο απάντησε: πως της έγιναν τρεις έλεγχοι. Στον πρώτο έλεγχο άδειασαν το σακ βουαγιάζ και έβγαλαν όλα τα πράγματα. Μετά της έγινε ένας δεύτερος έλεγχος στο σακίδιο, όπου της τσέκαραν και πάλι το διαβατήριο. Την τρίτη φορά που την σταμάτησαν έκοψαν το σακίδιο και βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Συνεχίζοντας την απολογία της τόνισε πως ο πατέρας της είναι αστυνομικός και μάλιστα εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης. Επειδή κάποιες φορές είχε πάει στον χώρο εργασίας του, γνώριζε για τα μηχανήματα που κάνουν τους ελέγχους, αλλά και τα X – Ray που υπάρχουν στο τελωνείο ενισχύοντας την άποψη πως δεν θα κουβαλούσε ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερε ότι ήταν εύκολο να ανιχνευθούν.