Έντονη φημολογία αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες ότι, ύστερα από πρωτοβουλία της υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, η Ελλάδα και η «Βόρεια Μακεδονία» συμφώνησαν στην ανταλλαγή του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, με τον «Δρομέα» στο κέντρο της Αθήνας.

Τις πληροφορίες του parapolitika.gr για το θέμα επιβεβαιώνει, εξάλλου, και η δήλωση του γλύπτη, Κώστα Βαρώτσου, στο makthes.gr πως «ό,τι είχα να πω, το είπα στην ίδια την υπουργό». 

Μάλιστα, για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ανταλλαγή θα πρέπει να υπάρξει η έγκριση του κ. Βαρώτσου ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της δημοσιογράφου, Εύης Κυριακοπούλου που με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει τα παρακάτω:

«Απίστευτο και όμως εντελώς .....απίστευτο: Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ,σκέφτηκε και πρότεινε ,την μεταφορά του Δρομέα, του θρυλικού πλέον γλυπτού του Κώστα Βαρώτσου ,σε μία άλλη θέση. Για την ιστορία λοιπόν θυμίζουμε ότι η διαδρομή του Δρομέα, ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας για να καταλήξει στην τωρινή του θέση μπροστά από το Χίλτον. Η πλατεία λοιπόν που προτείνει τώρα η υπουργός ,είναι λίγο πιο μακριά. Συγκεκριμένα είναι στα .....ΣΚΟΠΙΑ!Η πρόταση της κ Ζορμπά ,είναι λοιπόν να στείλουμε δώρο τον Δρομέα μας στα Σκόπια και εκείνοι να μας δώσουν αντάλλαγμα έναν Μέγα Αλέξανδρο που να τοποθετήσουμε στην θέση του. Η είδηση όσο απίστευτη και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινή και δέχεται καμιά αμφισβήτηση....Μήπως όσο είναι καιρός ,να γίνουμε όλοι .....Δρομείς;».