Μήνυμα γεμάτο ελπίδα και ενθουσιασμό, με αφορμή τόσο από την επιλογή της από τη Barbie ως role model, όσο και την ημέρα της γυναίκας, ανήρτησε στο προφίλ της στο Facebook η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA, Ελένη Αντωνιάδου.

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη με την επιλογή της να συμμετάσχει στο «Barbie Shero Program» που παρακινεί τα κορίτσια να γίνουν ότι ονειρεύονται, ενώ δίνει έμφαση στην προβολή και αποδοχή της διαφορετικότητας, κάτι που πρεσβεύει η κούκλα σε κάθε μέγεθος, χρώμα και επάγγελμα.

Δείτε το μήνυμα της Ελένης Αντωνιάδου:

«Ένα μωσαϊκό συναισθημάτων με κατέκλυσε όταν η Barbie μου ανακοίνωσε ότι με επέλεξε να συμμετέχω στο »Barbie Shero Program» που παρακινεί τα κορίτσια να γίνουν ότι ονειρεύονται!

Αρχικά, έκπληξη καθώς κάνω τα νηπιακά μου βήματα στο χώρο της έρευνας, μετά ενθουσιασμός γιατί οι βραβευθείσες γυναίκες όπως η Katherine Johnson, που οι μαθηματικοί υπολογισμοί της στη NASA ήταν ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση των πρώτων επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα, μέχρι τη Amelia Earhart τη πρωτοπόρο πιλότο που ήταν η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό, ήταν πηγή έμπνευσης για μένα από τα παιδικά μου χρόνια.

Και φυσικά χαρά γιατί η καμπάνια φωτίζει επαγγέλματα στο χώρο των επιστημών και της διασπαστικής καινοτομίας που παραδοσιακά είναι λιγότερο δημοφιλή στα κορίτσια. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η Barbie αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, με κούκλες σε κάθε μεγέθη, χρώματα, χαρακτηριστικά, αλλά και κάθε επάγγελμα και κουλτούρα.

Για μένα η ομορφιά δεν αντικατοπτρίζεται μόνο με φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά αντιπροσωπεύεται μέσα από τον χαρακτήρα μας, την αξιακή μας πυξίδα και τις επιλογές μας ώστε να ζούμε με πνεύμα κατανόησης σε κάθε τι διαφορετικό. Εύχομαι στα κορίτσια που θα εμπνευστείτε από την καμπάνια να είστε ανυπόμονες για θετικές αλλαγές, να έχετε πεισμωμένη αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό σας, να αγκαλιάσετε την πρόκληση να μάχεστε για αυτούς που στάθηκαν λιγότερο τυχεροί στη ζωή και κυρίως να επιμείνετε ώστε οι επιλογές σας να ανταποκρίνονται στις αξίες σας.

Και μην ξεχνάτε να ψιθυρίζετε στον εαυτό σας στα καλά και στα άσχημα «μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!

#YouCanBeAnything #Barbie60 #MoreRoleModels #YCBA».