Όλα πρέπει να βγουν στο φως, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς. 

«Πιστεύω ότι όλοι οι φορείς οι οποίοι πρέπει να είναι παρόντες σε αυτή τη διαδικασία είναι εκεί. Είναι εκεί γιατί οι ευθύνες καταρχήν δεν ομαδοποιούνται, δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες, υπάρχει ένα κράτος που δεν λειτούργησε γιατί υπάρχουν 100 νεκροί. Πρέπει όλα αυτά να βγουν στο φως» τόνισε.

Ο ίδιο είπε ότι η Δικαιοσύνη κινήθηκε αρκετά γρήγορα για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ότι οι παραλήψεις τις περιφέρειας ή της Πυροσβεστικής ή οι δικές τους έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα, εξήγησε: «Δεν ομαδοποιούνται ούτε τσουβαλοποιούνται. Θα αποδειχθεί από τη διαδικασία ότι ο Δήμος Ραφήνας– Πικερμίου εφάρμοσε όσα λεει ο νόμος όμως ο νόμος δεν έφτανε να προστατεύσει τους ανθρώπους γιατί το Κράτος μας λειτουργεί σε εποχές πενήντα χρόνια πίσω. Πρέπει όλοι μαζί αυτό το κράτος να το κάνουμε ένα σύγχρονο κράτος να προστατεύει τους πολίτες.» 

Για τις οικοδομικές άδειες: «Έχουν δοθεί άδειες μικρές σε αριθμό, πριν από δέκα μέρες που είχα ενημέρωση είχαν δοθεί 6 άδειες αλλά έχει σημασία πόσοι φάκελοι έχουν κατατεθεί. Υπάρχει ένα πολύπλοκο καθεστώς που πρέπει να καταθέσουν ιδιώτες μηχανικοί με βάση τις προδιαγραφές του δημοσίου που δεν ήταν εξοικειωμένοι επομένως υπάρχει μια αργοπορία στην ολοκλήρωση των φακέλων για να εκδοθούν οι άδειες.»