Ανησυχία στους πολίτες τουλάχιστον προκαλούν τα απανωτά περιστατικά βίας που σημειώθηκαν σε διάστημα 12 ωρών, από το Σάββατο το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η αθλητική βία έκανε την εμφάνισή της με σοβαρά επεισόδια από τα οποία από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί. Η αρχή έγινε στη Νίκαια κοντά στο κλειστό γυμναστήριο, όπου διεξαγόταν αγώνας μεταξύ του Ιωνικού και του Ερμή Αγιάς, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών.

Οπαδοί του Ιωνικού και της Προοδευτικής συγκρούστηκαν μεταξύ τους, πετώντας πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ένα όχημα κάηκε.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, που έφτασαν στο σημείο, προχώρησαν σε 16 προσαγωγές.

Τα χειρότερα ήρθαν λίγη ώρα αργότερα, όταν χούλιγκαν εισέβαλαν στο Παπαστράτειο με καπνογόνα, ρόπαλα και μαχαίρια, φορώντας κράνη και μαύρα ρούχα. Τριάντα άτομα μπήκαν σε ένα κλειστό κολυμβητήριο όπου γινόταν αγώνας πόλο γυναικών και στις κερκίδες κάθονταν γυναίκες και παιδιά. 

 Τραυμάτισαν ανθρώπους, έκαναν ζημιές κι έφυγαν ανενόχλητοι. Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές

«Ευτυχώς που γλιτώσαμε. Να σου πω, φοβήθηκα πάρα πολύ. Πήγαμε να παίξουμε πόλο και δεν ξέραμε εάν θα βγούμε από το κολυμβητήριο. Εγώ ήμουν στον πάγκο την ώρα της επίθεσης. Ήταν προς το τέλος του αγώνα. Άκουσα να πέφτει ένας κάδος σκουπιδιών και να μπαίνουν στην πισίνα 20-30 κουκουλοφόροι με κοντάρια, μαχαίρια, κράνη και καπνογόνα» λέει νεαρή πολίστρια.

Το τρίτο περιστατικό βίας έγινε στον αγώνα του Διαγόρα Δρυοπιδέων με το Μαρούσι ο οποίος διεξαγόταν στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Α2. Το παιχνίδι διακόπηκε στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν εισέβαλαν στο γήπεδο κουκουλοφόροι και επιτέθηκαν στους φιλάθλους του Αμαρουσίου.

Ακολούθησε αργά τη νύχτα μία ακόμα καταδρομική επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως. Ομάδα 20 αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν με μολότοφ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, στην είσοδο του κτιρίου αλλά και σε γειτονικό κατάστημα.

Μετά την επίθεση υπήρξαν δέκα προσαγωγές υπόπτων που οδηγήθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας.

Επεισοδίων συνέχεια τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά, όπου δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και πέτρες διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από το Τούρκικο προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου , στη Θεσσαλονίκη. Κατά τα επεισόδια τυλίχθηκε στις φλόγες ένα όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 12 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Κατά τα άλλα, η αναπληρώτρια της Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα διαβεβαιώνει ότι στέλνει κανονικά τον λογαριασμό στους Ρουβίκωνες, οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν τις ζημιές. 

Όσο για την προϊστάμενό της στο υπουργείο, όταν δεν σπεύδει να χαρακτηρίσει τάγματα εφόδου όσους της ασκούν κριτική, αποφαίνεται για τις διεθνείς εξελίξεις. Πρόσφατα δε μας ενημέρωσε ότι οι επενδυτές κατέστρεψαν την Βενεζουέλα και όχι ο Μαδούρο.