Μετά το αρχικό σοκ της έκρηξης σε ΙΧ αυτοκίνητο στη Γλυφάδα το πρωί της Παρασκευής, με τον ιδιοκτήτη του να μεταφέρετε στην Εντατική όπου και συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, τα στοιχεία  της «ταυτότητας» του αυτοκινήτου που αποκαλύφθηκαν αργότερα, προκάλεσαν και δεύτερο σοκ.  

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα, ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπου είχε βρει καταφύγιο από την παραβατική ζωή που έκανε στην Αυστραλία.

Πηγές αναφέρουν ότι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου είναι ένας σκληρός αρχιμαφιόζος, καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών και συναρχηγός σκληρής συμμορίας μηχανόβιων.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι ο ίδιος που τραυματίστηκε από την έκρηξη.  

Το όνομα που αναγράφεται στο δίπλωμα του αυτοκινήτου που ανατινάχθηκε συνταράσσοντας την περιοχή, ανήκει σε ένα αρχηγό της Μαφίας στην Αυστραλία, με καταγωγή από τον Λίβανο και τόπο γέννησης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ βρίσκεται από το 2018 ή το 2017 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Γλυφάδα.  

Ο συγκεκριμένος άνδρας με τα αρχικά A.J.M., είναι αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία, διακινητής ναρκωτικών και αρχηγός σκληρής και αδίστακτης συμμορίας με μηχανές, με όνομα Comancheros.

  Παρά το γεγονός ότι έχει διαφύγει από την Αυστραλία τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος άνδρας θεωρείται ότι ασκεί ακόμα μεγάλη επιρροή στον υπόκοσμο της χώρας που δρούσε. Λέγεται, δε, ότι το 2013 έφυγε για το Ντουμπάι και στην συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα.   Έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη το 2015. Όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα αυστραλιανά ΜΜΕ, «ο A.J.M. ζει στο πλούσιο παραλιακό προάστιο της Αθήνας, την Γλυφάδα, γνωστή και ως «τα ελληνικά Χάμπτονς».  

Τα ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι έχει μεταφέρει τις μαφιόζικες δραστηριότητές του στην Ελλάδα και συνεργάζεται με την ρωσική μαφία.   Σύμφωνα πάντα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, ήταν αρχηγός της συμμορίας των Comancheros, μιας σκληρής συμμορίας μηχανόβιων, όμως τα τελευταία χρόνια είχε συγκρουστεί με το νυν αρχηγό των Μάικ Μάρεϊ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι στην φυλακή θεωρείται ο αρχηγός των συμμοριών των μηχανόβιων όλης της Αυστραλίας.