Με καταθέσεις μαρτύρων και εν μέσω έντασης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε η 20χρόνη πρώην σύντροφος του φερόμενου ως φυσικου αυτουργού της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου, λέγοντας πως ο πρωήν σύντροφός της, της είχε αποκαλύψει μετά το έγκλημα πως είχε λάβει εντολή από τον Κλόντι (σς. Κλοντιάν Λεκοτσάι).

«Ο Τέλης (ιμπραχημ μπραχιμάι) μου είπε ότι σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο και ότι την εντολή την είχε δώσει μέσα από τις φυλακές ο Κλόντι», υποστήριξε η μάρτυρας.

Αυτή η αναφορά της προκάλεσε την αντίδραση του φερόμενου φυσικού αυτουργού, ο οποίος είπε «επειδή φοβάται γι αυτό λέει κλοντι, είναι αγράμματη δεν ξέρει. Είναι 20 χρόνων κοπέλα, φοβάται. Εγώ της έχω πει τον Όλντι (σς. Ολντι Ντούλτσε) όχι για τον Κλοντι».

Η μάρτυρας επέμεινε και ο κατηγορούμενος άρχισε να την εξυβρίζει προσπαθώντας να πλησιάσει προς το μέρος της, κίνηση που απετράπη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. «Μπραχιμαι ακόμα με απειλείς;», είπε στρεφόμενη προς το μέρος του η 20χρονη, που παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι μόλις έγινε γνωστή η κατάθεσή της κατά την ανακριτική διαδικασία, ο κατηγορούμενος την απειλούσε πως θα σκοτώσει την ίδια και συγγενικά της πρόσωπα αν δεν αλλάξει την κατάθεσή της ωστε να «απαλλάξει» τον συγκατηγορούμενό του Κλοντιάν Λεκοτσάι . «Με παίρνει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο», είπε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο να αντιδρά λέγοντας «αν είναι έτσι γιατί δεν την έχουμε σκοτώσει ακόμα?»!

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμα πως το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας ο Μπραχιμάι επέστρεψε στο σπίτι τρομαγμένος και της εξοπμολογήθηκε ότι είχε σκοτώσει τον δικηγόρο, έχοντας μαζί του και τον καταζητούμενο Άλεξ Μάτα. «Μου είπε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά μόνο να τον τραυματίσει», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, κατέθεσαν ένας αστυνομικός και ο ανιψιός του θύματος. Ο τελευταίος που ήταν ασκούμενος στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πως δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του θείου του είχε δει ένα αυτοκίνητο μάρκας bww μπλε σκούρου χρώματος να είναι σταθμευμένο ύποπτα ακριβώς έξω από το γραφείο στην οδό Ασκληπιού και αναγνώρισε τον φυγόδικο Μάτα ως τον άνδρα που στεκόταν έξω από το αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού.

Στην έναρξη της διαδικασία ο Κλοντιάν Λεκοτσάι ανέφερε « είναι χωρίς αντίκρυσμα ο θορυβος που έχει προκληθεί γύρω από το πρόσωπό μου, είναι πλασματική η εικόνα που δημιουργήθηκε για εμένα». Αφορμή για αυτήν την δήλωση στάθηκαν τα δημοσιεύματα για εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού». Επιπλέον, υποστήριξε ότι ούδεποτε έδωσε εντολή στους φυσικούς αυτουργούς για τις δολοφονίες Ζαφειρόπουλου και Μπάκο, ούτε για την επίθεση στο Μικρολίμανο ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση εκβίασης του Δημήτρη Τσοβόλα ανέφερε πως απλώς ζήτησε πίσω τμήμα της αμοιβής του δικηγόρου καθώς εν τέλει δεν παραστάθηκε σε υπόθεσή του. Ζήτησε τέλος να κληθεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο Α. Αραβαντινός.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου.