Υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές πηγές, στο πολυτελές αυτοκίνητο, με πινακίδες Αυστραλίας, που εξερράγη το πρωί στη Γλυφάδα.

Ειδικότερα, το όχημα ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, και σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, όταν άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε, μπήκε σε αυτό και έβαλε μπροστά τη μηχανή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, στο όχημα βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού. Ένα γεγονός που ενισχύει τη θεωρία της εγκληματικής ενέργειας, την οποία από την πρώτη στιγμή εξέταζαν οι Αρχές.

Εφόσον ισχύει το ενδεχόμενο της βομβιστικής επίθεσης, γεννώνται πολλά ερωτήματα αναφορικά με το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που ένας άνδρας μπήκε σε αυτοκίνητο και έβαλε μπροστά τη μηχανή.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν ότι πολυτελές όχημα είχε αυστραλιανές πινακίδες, καθώς και ότι το δίπλωμα του οδηγού είναι αυστραλιανό.

Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε τέσσερα οχήματα, συνολικά.

 

Την ίδια στιγμή αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από άτομα που φέρονται να τον γνώριζαν, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτόν, ενώ άλλο κλιμάκιο έχει μεταβεί και στο Ασκληπιείο Βούλας για να μιλήσει με το θύμα. Πρώτο βασικό ερώτημα είναι πόση ώρα ήταν παρκαρισμένο το όχημα στο σημείο και πότε πρόλαβαν οι δράστες να τον τοποθετήσουν.

Για το λόγο αυτό, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάμερες καταστημάτων και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο που ακολούθησαν μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Ο σωματώδης άνδρας, όπως τον περιγράφουν οι περίοικοι, φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ από το φλεγόμενο όχημα τον ανέσυραν ζωντανό και με τις αισθήσεις του δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πιθανότατα αποτελούσαν συνοδεία του.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες αφού έσπασαν το τζαμί του κατεστραμμένου πολυτελούς αυτοκινήτου, έβγαλαν τον τραυματία από την πόρτα του συνοδηγού. Εν συνέχεια αυτός σωριάστηκε στο έδαφος και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο όχημα σημειώθηκε και δεύτερη μεγάλη έκρηξη.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά.