«S.O.S» εκπέμπουν οι συνήγοροι του Αλεξάντερ Βίννικ, αποκαλούμενου και Mr.Bitcoin που εκζητείται από ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία για την κατάσταση της υγείας του καθως πλέον πραγματοποιεί απεργία πείνας για 90 ημέρες. Οι δικηγόροι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Τιμοφέυ Μουσάτωφ σε σημερινή συνέντευξη τύπου τόνισαν ότι πλέον έχει απομείνει 57 κιλά έχοντας απολέσει το 30% του βάρους του. Παρόλο που οι γιατροί που τον παρακολουθούν «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις , η μεταφορά του σε νοσοκομείο έχει «κολλήσει» στο μεταγωγών , όπως κατήγγειλαν.

Ο εκζητούμενος πραγματοποιεί απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την παράνομη όπως υποστηρίζει κράτησή του η οποία ξεπερνά πλέον τους 18 μήνες, το ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης που προβλέπεται από το ελληνικό σύνταγμα.

Στον Βίνικ αποδίδεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων. Ο ίδιος, αν και αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, έχει συναινέσει στην έκδοσή του στη Ρωσία από όπου κατάγεται και βρίσκεται η οικογένειά του, η σύζυγός του, καρκινοπαθής με διαγνωσμένο καρκίνο στον εγκέφαλο και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Οι συνήγοροί του σπαρουσίασαν βίντεο με δηλώσεις του ίδιου του εκζητούμενου ο οποίος αναρωτιέται υπό ποίο καθεστώς κρατείται («είμαι αιχμάλωτος πολέμου; όμηρος; Είμαι φυλακισμένος με ένα αδιανόητο καθεστώς…») καθώς και φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται εμφανώς καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

Πλέον έχει απομείνει 57 κιλά έχοντας απολέσει το 30% του βάρους του. Παρόλο που οι γιατροί που τον παρακολουθούν «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις , η μεταφορά του σε νοσοκομείο έχει «κολλήσει» στο μεταγωγών , όπως κατήγγειλαν οι συνήγοροί του. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί αμετακλήτως ότι ο Α.Βίννικ μπορεί να εκδοθεί και στις 3 χώρες που τον εκζητούν. Σύμφωνα με την κ.Κωνσταντοπούλου και τον κ.Μουσατώφ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει πλέον και τον τελευταίο λόγο σε ποια από αυτές θα παραδοθεί τελικώς, όχι μόνο δεν έχει αποφασίσει εδώ και περίπου 2 μήνες που βγήκε η τελευταία δικαστική απόφαση αλλά σιωπά και στα επανειλημμένα αιτήματα του Βίνικ και των ίδιων για ακρόαση.