Στην εγκληματικότητα που υπάρχει στο Πειραιά και στην επιστολή που έστειλε στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι στον Πειραιά υπάρχει ζήτημα με τις μικροκλοπές, με το παραεμπόριο αλλά και έντονο κυκλοφοριακό.

Ακόμη αναφέρθηκε στη μείωση τμημάτων του Πειραιά και την συγχώνευση τους, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενική» την οδηγία από τη ΓΑΔΑ να απομακρυνθούν ακόμα 15 αστυνομικοί από το Δήμο, με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ. Μάλιστα χαρακτήρισε «τραγικό» ότι «τους καλοκαιρινούς μήνες, που το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι σε πλήρη λειτουργία, τα αστυνομικά τμήματα αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο». Αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία, είπε ότι «δεν έχει ούτε την επιχειρησιακή ικανότητα ούτε αρμοδιότητα να επεμβαίνει σε ζητήματα εγκληματικότητας όπως το παραεμπόριο».

Ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης που υπάρχει στο δήμο, απέστειλε επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις και η λήψη μέτρων.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «ο Πειραιάς δεν έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής οφέλη από τον τουρισμό και αυτό επιχειρείται να αλλάξει, με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση». Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μετατροπή του λιμανιού της χώρας σε home port για την κρουαζιέρα.

Αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας δήλωσε ότι «δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος», ωστόσο σημείωσε ότι «η πόλη είναι επαρκώς καθαρή και με τις προσπάθειες για βελτίωση να μην σταματάνε ποτέ».

Τέλος, ερωτηθείς για την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά, την χαρακτήρισε «τουλάχιστον υποκριτική», ιδιαίτερα επειδή αυτή γίνεται σε προεκλογική περίοδο.