Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργήσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Στο πλαίσιο αυτό, πολλά σχολεία βάζουν «λουκέτο» τη Δευτέρα, τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε ό,τι αφορά την πρωτεύουσα, ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, λόγω προβλήματος στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων που θα παραμείνουν κλειστά: 21ο ΓΕΛ, 40ο ΓΕΛ, 21ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 112ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 65ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 4ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 81ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, 113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, 38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

Κεφαλονιά: Κλειστά όλα τα σχολεία

Κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας. 

Κλειστά τα σχολεία σε δύο κοινότητες και έναν οικισμό στο Δήμο Μετεώρων

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Κοινοτήτων Παναγίας και Χρυσομηλιάς και του οικισμού Αμπελίων στο Δήμο Μετεώρων. Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έναρξη των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 9:00.

Δήμος Φλώρινας

Με ανακοίνωσή της η δημοτικά αρχή κάνει γνωστό ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Χαλκιδική

Η δημοτική αρχή Αριστοτέλη ενημερώνει θα παραμείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα παρακάτω χωριά του Δήμου: Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών φαινομένων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αιγάνης, Αμπελακίων και Καλλιπεύκης, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορείο από τις τοπικές κοινότητες Ραψάνης-Αιγάνης-Καρίτσας με προορισμό το Γυμνάσιο Λύκειο Πυργετού, Αμπελακίων με προορισμό το Γυμνάσιο – Λύκειο Γόννων και Ελάτειας με προορισμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου.

Μαγνησία

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του δημάρχου Δ.Εσερίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

Φθιώτιδα

Δεν θα λειτουργήσουν, λόγω μεγάλης χιονόπτωσης, τα Νηπιαγωγεία-Δημοτικα και το Γυμνάσιο-Λύκειο του Δήμου Αμφίκλειας.

Σαμοθράκη

Τα σχολεία στην Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

Λήμνος

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης αποφάσισε ότι θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.