Έντονη κακοκαιρία φέρνει σε ολόκληρη τη χώρα η «Ωκεανίς», με το χιονιά ωστόσο να μην «χτυπά» το κέντρο της Αθήνας, όπως αρχικά προβλεπόταν. Με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καταφθάνει το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική. Χιόνια από πολύ νωρίς το πρωί ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έως 10 Μποφόρ οι άνεμοι. Ποιες περιοχές θα πληγούν και ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Η «Ωκεανίδα» μπέρδεψε τους μετεωρολόγους «τρελαίνοντας» τα προγνωστικά συστήματα, καθώς ενώ οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για «ιστορικό χιονιά», όσο περνούν οι ώρες καταφτάνει όλο και πιο εξασθενημένη.

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία «Ωκεανίδα» στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν "κολλημένο" στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Στα λευκά έχουν ντυθεί επίσης ήδη οι περιοχές Φίλυρο, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Πανόραμα, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται και στην Καλαμαριά.

Στον πίνακα παρουσιάζεται η θερμοκρασία στις 9 το πρωί της Παρασκευής και η αντίστοιχη θερμοκρασία το Σαββάτου το πρωί.

Φαίνεται ότι ο σταθμός του Επταπυργίου κατέγραψε 11.4 βαθμούς πτώση.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι εξίσου εντυπωσιακή σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας. Για παράδειγμα διαφορά θερμοκρασίας άνω των 10 βαθμών, έχει καταγραφεί στη Νάουσα (11.1), στο Κιλκίς (10.5), στην Αλεξανδρούπολη (11.6), και στη Σαμοθράκη (12.9).

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν "κολλημένο" στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία εμφανίστηκαν στην Αττική. Πριν από λίγο, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες δρομολογιακές γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10.

Από το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο"Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί τέσσερις πτήσεις. Συγκεκριμένα δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τα αεροπλάνα που εκτελούσαν τις πτήσεις από Λάρνακα, Νυρεμβέργη, Βερολίνο και Αθήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου.
Λόγω της αδυναμίας προσγείωσης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα -Θεσσαλονίκη δεν έγινε και η αντίστοιχη προγραμματισμένη πτήση Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Ακυρώθηκαν επίσης οι πτήσεις για Καλαμάτα και για Σάμο και Σκύρο κάτι που είναι σύνηθες, επειδή εκτελούνται με μικρότερα αεροσκάφη.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, καθώς η χιονόπτωση ξεκίνησε σχετικά αργά. Το πρόβλημα παραμένει η χαμηλή νέφωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου

Εντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Καρδίτσα

Έντονη είναι αυτη την ώρα η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά των δήμων Πύλης και Μετεώρων στο νομό Τρικάλων, όπου το χιόνι σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει τα 20 εκατοστά.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιονόπτωση έχουμε και στο νομό Καρδίτσας όπου το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Από νωρίς το πρωί έχουμε έντονη χιονόπτωση στη δυτική Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Αν και τα μηχανήματα της Περιφέρειας έπιασαν δουλειά από νωρίς, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα για τους οδηγούς που κινούνται στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, και φυσικά ακόμα πιο δύσκολα στο επαρχιακό δίκτυο.

Συμφωνα με το lamiareport.gr αυτή την ώρα χιονίζει από την Πτελέα και πάνω μέχρι και μέσα στο Καρπενήσι, όπου το έχει στρώσει για τα καλά. Το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής είναι από τον Τυμφρηστό μεχρι και μετά τη σήραγγα του «Παύλου Μπακογιάννη», όπου η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες.

Δείτε το βίντεο από το trikalaola.gr

 Χιονίζει και στη Φθιώτιδα

Η «Ωκεανίς» έφτασε και στη Φθιώτιδα. Εδώ και λίγη ώρα έχουμε έντονη χιονόπτωση προς Καρπενήσι από τον Άγιο Γεώργιο και πάνω, ενώ χιονίζει προς Δομοκό και προς Μπράλο.

Ακόμα οι δρόμοι είναι καθαροί και δεν χρειάζονται αλυσίδες, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να τις χρειαστούν.

Οι αλατιέρες έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι στο δρόμο έτοιμα να παρέμβουν όπου χρειαστεί. «Οι επόμενες ώρες και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα είναι δύσκολες. Είμαστε στους δρόμους, ετοιμοπόλεμοι, για μια ακόμη φορά να αντιμετωπίσουμε τον χιονιά...», είπε στο LamiaReport ο Θανάσης Καρακάντζας, από την Π.Ε. Φθιώτιδας.

Πηγή: lamiareport.gr 

Αποκλεισμένο από τα χιόνια το Άγιο Όρος

Από τη «μανία» της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» που πλήττει την Ελλάδα, δεν γλίτωσε ούτε το Άγιο Όρος, καθώς από τα ξημερώματα χιονίζει σε ολόκληρη τη χερσόνησο του Άθω ασταμάτητα.

Οι δρόμοι στην Αθωνική Πολιτεία έχουν σκεπαστεί από χιόνι, ενώ η κυκλοφορία, όπου μπορεί να διεξαχθεί, γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του halkidikinews.gr

Άσπρισε" η Τούμπα πριν από το ντέρμπι με τον Άρη

Προσπάθειες να απομακρύνουν το χιόνι από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, κάνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Η «Ωκεανίς» …έντυσε στα λευκά το γήπεδο, όπως και όλη την πόλη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρουσίασε στα social media την εικόνα που έχει το γήπεδο του Δικεφάλου, μία μέρα πριν από το ντέρμπι με τον Άρη.

Μένει να δούμε αν θα προκαλέσει πρόβλημα στη διεξαγωγή του αυριανού ντέρμπι της Θεσσαλονικής, για την 22η αγωνιστική της Superleague.