Την προσοχή στους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα συνέστησε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο εκπρόσωπος Tύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Γεωργίου, εν όψει της
επερχόμενης κακοκαιρίας.

«Εμείς επανειλημμένα λέμε στους πολίτες 'προσοχή στους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα'. Και το λίγο νερό που μπορεί να βλέπουμε είναι δυνατό να παρασύρει το αυτοκίνητο. Είναι και θέμα των τοπικών αρχών να εντοπίσουν τα επικίνδυνα σημεία σε αυτά να βάλουν πινακίδες που να λένε 'προσοχή σε αυτό το δρόμο' και αν υπάρχει κάποιος δρόμος που πραγματικά να είναι αδιάβατος οι τοπικές αρχές της περιοχής να τον κλείσουν.»

Για τους ισχυρούς ανέμους: «Όταν έχουμε τέτοιους θυελλώδεις ανέμους και ειδικά στις παράκτιες περιοχές να αποφεύγουν οι πολίτες να κάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στη θάλασσα. Δηλαδή δεν πάμε να κάνουμε θαλάσσιες δραστηριότητες στη θάλασσα ή στις παράκτιες περιοχές. Αποφεύγουμε να μετακινούμαστε κάτω από ψηλά δέντρα ή κάτω από μπαλκόνια που μπορεί να πέσουν αντικείμενα δηλαδή είμαστε λίγο προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας. Από τη στιγμή που βγάζουμε το έκτακτο ενημερώνουμε όλους τους φορείς που εμπλέκονται να πάρουν αυξημένα μέτρα ετοιμότητας. Αυτό σημαίνει να βγάλουν κόσμο έξω να δουν την κατάσταση που υπάρχει, να δουν τα φρεάτια , να δουν τα πάντα. Οφείλουν να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο.»