Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας-Θήβας από το 6ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα. Στο ίδιο τμήμα, τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Εύβοια, Ρόδος και Κρήτη λόγω κακοκαιρίας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, τις περιοχές:

-Δημοτική Κοινότητα Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

-Δήμο Σκύρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

-Δημοτικές Κοινότητες Μαλώνος και Αρχαγγέλου της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου, την Τοπική Κοινότητα Πυλώνος της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων, τη Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας και τη Δημοτική Κοινότητα Αφάντου της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

-Δήμους Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η «Χιόνη» στην περιοχή των Χανίων, ενώ απίστευτες ήταν και οι εικόνες που κατεγράφησαν στο Ενετικό Λιμάνι με τους δυνατούς ανέμους και τον υψηλό κυματισμό να «σπρώχνουν» το νερό μέσα στα καταστήματα.

Ήδη από χθες οι δήμαρχοι όλων των δήμων και κυρίως του Πλατανιά και της Κισσάμου πραγματοποιούν αυτοψία στα σημεία όπου έχουν παρουσιαστεί τα μεγαλύτερα προβλήματα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr σήμερα στις 11 το πρωί στα Χανιά θα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων αλλά και όλων των δημάρχων του νησιού προκειμένου να βρεθούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα.

Ήδη το πρώτο βήμα έχει γίνει, καθώς χθες ο κ. Αρναουτάκης απέστειλε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να κηρυχθεί ο νομός Χανιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε αρκετά σημεία έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις και καταστροφές στο οδικό δίκτυο κυρίως των δήμων Χανίων και Πλατανιά. Η πιο σημαντική είναι η καταστροφή της γέφυρας Συριλι στο δρόμο Ταυρωνίδη – Παλαιόχωρας στο ύψος της Νερατζιάς.

Σοβαρό πρόβλημα όμως προκλήθηκε και στο δρόμο από τα Χανιά προς το Θέρισο.

Πάνω από 60 κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία για να συνδράμει σε προβλήματα που έχει δημιουργήσει το κύμα της κακοκαιρίας.
Οι πυροσβέστες έχουν κληθεί να πραγματοποιήσουν παροχές βοήθειας, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως στα Χανιά, ενώ πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως μία γυναίκα κινδύνευσε στον Αποκόρωνα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από ορμητικά νερά με την πυροσβεστική να σπεύδει και την απεγκλωβίζει.
Λίγες ώρες αργότερα, ένα δέντρο έπεσε στην οδό Γιαμπουδάκη πάνω σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στο Ενετικό Λιμάνι η θάλασσα «τράβηξε» μέρος του εξοπλισμού των μαγαζιών, προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές.

Από τη μανία των κυμάτων δεν γλίτωσε ούτε το πλακόστρωτο, καθώς ξεκόλλησαν πολλές από τις πλάκες που είχε πρόσφατα τοποθετήσει ο δήμος Χανίων.