Συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία πραγματοποίησε, την Πέμπτη, ο πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη, κ. Γκρέγκορι Φλέγκερ, που επισκέφτηκε την Ξάνθη.

Ο αμερικανός πρόξενος συναντήθηκε με την πρόεδρο των Πομάκων της Θράκης, κ. Εμινέ Μπουρουτζή. Μάλιστα, ο κ.Φλέγκερ δήλωσε ιδιαίτερα «εντυπωσιασμένος» από το έργο της κυρίας Μπουρουτζή και της προσπάθειάς της να διατηρηθεί ο «μοναδικός πομακικός πολιτισμός». Η ανάρτησή του προκάλεσε αντιδράσεις στους φανατικούς «τουρκόφρονες» της περιοχής που θεωρούν τους Πομάκους μουσουλμάνους… Τούρκους.

«Eντυπωσιασμένος από την ενέργεια και την ανθεκτικότητα της Εμινέ Μπουρουτζή και γοητευμένος από τους πολλούς τρόπους που βρίσκει για να διατηρήσει το μοναδικό πομακικό πολιτισμό» έγραψε στο προφίλ του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στο Τwitter ο αμερικανός διπλωμάτης.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, ο κ.Φλέγκερ συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ.κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη αντίστοιχα, τον μητροπολίτη Παντελεήμων και τον νόμιμο μουφτή Μπιλάλ Καρά Χαλήλ.