Αρνήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τον Ιανουάριο του 2013, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, απολογήθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Όπως ανέφεραν, όσα έγιναν εκείνο το βράδυ ήταν ένα λάθος, ενώ απέδωσαν το συμβάν στο ότι το θύμα θίχτηκε και πήγε προς το μέρος τους.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι ο Λουκμάν έκανε κεφαλοκλείδωμα στον πρώτο κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσει. «Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Εκεινη τη στιγμη αντέδρασα ενστικτωδώς» υποστήριξε ο Διον.Λιακοπουλος, στην απολογία του.

Παράλληλα, τόνισε πως «κάναμε ένα λάθος».

Για τα τα περισσότερα από 100 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του, υποστήριξε «τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κομμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά».

Επίσης ανέφερε ότι δεν άκουσε τον συγκατηγορούμενό του να λέει: «Ελα να φυγουμε» και δεν είδε το θύμα πεσμένο και αγκαλιά με τη ρόδα ενός φορτηγού.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν είπε στον αστυνομικό που τον ήλεγξε εκείνο το βράδυ «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος Χρ. Στεργιοπουλος υποστήριξε ότι μόνο ακούμπησε το μαχαίρι πάνω στο θύμα και πως θεώρησε ότι από τα χτυπήματα δεν είχε πάθει τίποτα.

«Κατεβηκε ο Λιακόπουλος από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χέρια. Δεν έβλεπα τι εγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ηταν από πάνω από τον Λιακόπουλο σκυμμένος. Αφησέ τον, του λέω αλλά δεν τον άφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθολου δύναμη» ανέφερε στο Δικαστήριο.

Παράλληλα τόνισε ότι το θύμα το άφησαν να προχωράει και θεώρησε ότι από τα δικά του τραύματα δεν είχε πάθει τίποτα.

«Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα» τόνισε, προσθέτοντας πως το το μαχαίρι που βρέθηκε στη σέλα της μηχανής του, το είχε για τη δουλειά του, καθώς ήταν πυροσβέστης.

Πρόεδρος: Πώς ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τι θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Στις 22 Μαρτίου πρόκειται να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.