Υπάρχει σοβαρή έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Δαγρές. 

Για τους θανάτους από τη γρίπη, ο κ. Δαγρές επικαλέστηκε τα στοιχεία των Αρχών που μιλούν για 39 μέχρι στιγμής, ενώ πέρυσι συνολικά έχασαν τη ζωή τους 42 άτομα. Το ανησυχητικό είναι ότι η γρίπη είναι ακόμα σε έξαρση, όπως εξήγησε ο ίδιος.

«Ο εμβολιασμός ο σωστός για να μπορέσει να θωρακίσει τον πληθυσμό πρέπει να γίνεται Οκτώβρη –Νοέμβρη. Το εμβόλιο γρίπης θέλει 15 μέρες για να αποκτήσει κάποιος ανοσοποίηση στα στελέχη της γρίπης. Που σημαίνει ότι ακόμα και αν σήμερα κάνει κάποιος εμβόλιο, δεν θα είναι προστατευμένος μέχρι τις 20-25 Φεβρουαρίου» συνέχισε.

Ο κ. Δαγρές έσπευσε πάντως να προειδοποιήσει: «Πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι ειδικά με τη γρίπη δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να έχουμε 100% επιτυχία, δηλαδή μηδέν θανάτους. Δυστυχώς είναι τέτοια η φύση της νόσου γιατί δεν είναι μία η γρίπη, οι γρίπες είναι πάρα πολλές και συνεχώς μεταλλάσσονται και εξελίσσονται μέσα στο χρόνο που θα έχουμε συνέχεια είναι παιχνίδι με το θάνατο, όχι μόνο εμείς σε όλο τον πλανήτη.»

Και κατέληξε, λέγοντας: «Φάρμακα για αντιμετώπισης της γρίπης υπάρχουν τίποτα όμως δεν μπορεί να σε σώσει, εάν αργήσεις να λάβεις μέτρα».