Με τις καταθέσεις του κομμωτή των celebrities, Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου, booker μοντέλων, Έλενας Χριστοπούλου συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό, τον Ιανουάριο του 2016.

Στην κατάθεσή της η Έλενα Χριστοπούλου αναφέρθηκε στο μοιραίο βράδυ και στο πώς οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν οπλοφορώντας στο γκαράζ τους. Ο πρώην σύζυγος της, τον οποίο αποκαλούσε κ. Καλλίτση,

αν και τραυματισμένος αντέδρασε σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει, ενώ κατάφερε να βγάλει από το δράστη την κουκούλα που φορούσε.

«Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει, πάλεψε πολύ γενναία» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας για να απαντήσει ο εισαγγελέας: «Ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε...Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν ένα κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο.»

Η κυρία Χριστοπούλου ξέσπασε μάλιστα σε κλάματα όταν ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων της υπέδειξε ένα όπλο σηκώνοντας το ψηλά.

-Έλενα Χριστοπούλου: Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό;

-Συνήγορος: Όχι 0,99 από τα τζάμπο

- Έλενα Χριστοπούλου: Βάλτε το τώρα στην τσάντα. Τώρα αμέσως...

-Πρόεδρος: Δεν είναι σε καλή κατάσταση η μάρτυρας τρέμει ολόκληρη.

-Πάνος Καλλίτσης: Ντροπή σας...

-Εισαγγελέας: Να σέβεστε κύριε συνήγορε.

Ο γιατρός που χειρούργησε τον Πάνο Καλλίτση τόνισε πως «θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως διά μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς.»

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καλλίτσης σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε στο δικαστήριο το χτύπημα της σφαίρας δίπλα στην καρδιά του. «Έχω φάει τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο, γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπό μου... Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά.» 

Η Έλενα Χροστοπούλου σε όλη τη κατάθεση του Πάνου Καλλίτση ήταν δακρυσμένη. Το πρώην ζευγάρι έφυγε χωριστά από το δικαστήριο χωρίς να ανταλλάξει ούτε λέξη.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Φεβρουαρίου.