Διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας έως και την Πέμπτη. Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) τονίζει ότι αν και η ένταση των φαινομένων κατά κανόνα δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, θα πέσουν αθροιστικά σημαντικές ποσότητες βροχής κυρίως στη δυτική και στη βορειοανατολική χώρα, όπου -σε συνδυασμό με το κορεσμένο σε νερό έδαφος- ενδέχεται να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Την Τρίτη αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και σταδιακά σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι κατά περιόδους έντονα και θα συνοδεύονται από καταιγίδες, ενώ σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κατά τόπους στην υπόλοιπη χώρα.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Τις βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και πιθανόν στις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 έως 12, στα δυτικά και νότια από 8 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά κυρίως στα νότια πελάγη θα παρουσιάσουν κατά τόπους ενίσχυση σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το βράδυ, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές κατά περιόδους και το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.