Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σημερα Πέμπτη, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Το τεταμένο κλίμα, αλλά και τα όσα σοβαρά έγιναν στο Σύνταγμα οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. να πάρει αυτά τα επιπλέον μέτρα καθώς υπάρχει φόβος για ακτιβιστικές ενέργειες.

Οι περιπολίες γύρω από το Κοινοβούλιο και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν αυξηθεί, ενώ έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη προσοχή των αστυνομικών σκοπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της λεωφόρου βασ. Σοφίας (πρεσβεία ΗΠΑ, κόμβος λεωφ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Στο μεταξύ, μετά το φιάσκο με τα μέτρα της ΕΛΑΣ στο συλλαλητήριο της Κυριακής και την ανεξέλεγκτη χρήση δακρυγόνων, τώρα μετατρέπουν τη Βουλή σε «φρούριο» εν όψει της ψηφοφορίας για την κύρωση ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ θα επιστρατευτούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί υπό τον φόβο των επεισοδίων στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Στις 16.30 θα κλείσει ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα

Κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.