Να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών και «να ανακαλέσει το λάθος του» κάλεσε τον πρωθυπουργό με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, κάνοντας λόγο για εθνική τραγωδία.

«Το δημοψήφισμα θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει, ο λαός το έχει ήδη κάνει. Ο πρωθυπουργός θα πάρει την απάντηση του αν πείστηκε ο λαός» πρόσθεσε ο κ. Τάτσιος και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει «να βρει το κουράγιο και να ανακαλέσει το λάθος του γιατί πηγαίνουμε σε εθνική τραγωδία που δεν θα έχει προηγούμενο»

Τόνισε επίσης ότι «η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά καθώς αψηφά τη θέληση του λαού» σημείωσε ο κ. Τάτσιος προσθέτοντας ότι το ψήφισμα του συλλαλητηρίου θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά το συλλαλητήριο ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει με τον εθνικό ύμνο από τον Πέτρο Γαϊτάνο εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχουμε δει στην Ελλάδα».