Νέος συναγερμός σήμανε μετά από το περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς εντοπίστηκαν άλλοι τρεις φάκελοι με ύποπτη σκόνη σε Κρήτη, Κέρκυρα και Πολυτεχνείο.

Όταν έγιναν αντιληπτοί, οι Αρχές κινήθηκαν ταχύτητα ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Οι νέοι φάκελοι εστάλησαν και αυτοί στο Χημείο του Κράτους για να εξεταστεί το περιεχόμενό τους και πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις για το περιεχόμενό τους.

Οι φάκελοι που εστάλησαν στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας δεν ανοίχθηκαν και έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κέρκυρα ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στο Πανεπιστήμιο, καθώς εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες Τετάρτη ύποπτο φάκελο άνοιξε ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.

Ο φάκελος περιείχε μόνο φυλλάδια σχετικά με το Ισλάμ, όπως αυτά που βρέθηκαν στον φάκελο που έστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο Πρύτανης πέταξε τον φάκελο και σήμερα μετά την είδηση για την ύπαρξη ύποπτων φακέλων σε ΑΕΙ ενημέρωση την αστυνομία.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησαν με όλους τους πρυτάνεις στα ΑΕΙ της χώρας και τους ζήτησαν να είναι σε επιφυλακή.

Τι περιείχαν οι φάκελοι σε Κρήτη και Κέρκυρα;

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση των αρμόδιων αρχών στην Κέρκυρα, μετά τον εντοπισμό ύποπτου φακέλου στο ταχυδρομείο. .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος έχει αποσταλεί από την Ινδία και έχει ως παραλήπτη το Ιόνιο πανεπιστήμιο. Τέσσερις υπάλληλοι του ταχυδρομείου που έχουν έρθει σε επαφή με τον φάκελο, ο οποίος όμως δεν έχει ανοιχτεί και αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα. Περίπου δέκα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο του ταχυδρομείου μεταφέρονται στο γήπεδο της Κέρκυρας για προληπτικό έλεγχο.

Πρόκειται για μια παρόμοια υπόθεση με αυτήν που εξετάζεται στη Μυτιλήνη με την αποστολή φακέλου με ύποπτη σκόνη από την Ινδία προς την πρύτανη του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διαψεύδουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ότι εστάλη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, φάκελος με ύποπτη σκόνη, όπως στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η είδηση προκάλεσε εύλογη αναστάτωση... ωστόσο αποδείχθηκε μη έγκυρη καθώς δεν υπήρξε παραλαβή φακέλου με ύποπτη σκόνη, ούτε από τους υπαλλήλους τόσο του Πολυτεχνείου, όσο και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, αυτό που ισχύει είναι ότι παρελήφθη από το Πολυτεχνείο Κρήτης, φάκελος με μήνυμα γραμμένο στα αραβικά, με Ινδό αποστολέα, αλλά ο οποίος δεν περιείχε σκόνη. Το θέμα εξετάζεται από την ΕΛΑΣ.