Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης, ζήτησε και έλαβε από τον Εισαγγελέα, ο 57χρονος καθηγητής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Χανιά, ο οποίος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί αρχαιοτήτων ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για εμπλοκή του σε υπόθεση ασέλγειας σε μαθήτριες του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση «άνοιξε» στα τέλη του 2018, όταν οι αρχές δέχτηκαν καταγγελίες από ενήλικα σήμερα κορίτσια, ότι ο εν λόγω καθηγητής, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, το 2013, που φοιτούσαν στο φροντιστήριο του.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν πολύ προσεκτικά τις καταγγελίες ενώ και ο Εισαγγελέας έχει λάβει σχετικές καταθέσεις με καταγγελίες μαθητριών.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, με ανακοίνωσή της, ζητά διακριτικότητα στην αντιμετώπιση του θέματος, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, τους πολίτες και τα ΜΜΕ ενώ ταυτόχρονα δηλώνει την «αποστασιοποίησή της από οιοδήποτε γεγονός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή το ζήτημα που έχει θορυβήσει τις τελευταίες μέρες την πόλη μας, αναφορικά με εκπαιδευτικό, φερόμενο να έχει προβεί σε ποινικό αδίκημα, καλείται η ένωσή μας να δηλώσει την αποστασιοποίησή της από οιοδήποτε γεγονός. Τούτο διότι, αφενός μεν ως φερόμενο συμβάν έχει ήδη τεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει και εν τέλει να αποδώσει δικαιοσύνη, αφετέρου σχετίζεται άμεσα με την εύθραυστη ανηλικότητα, με τον ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο και εν τέλει με την ηθική διάσταση και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες και καλούμε αντίστοιχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους του τύπου να επιδείξουν την διακριτικότητα που χρήζει στο θέμα αυτό»

ΠΗΓΗ: flashnews.gr