Πολλά προβλήματα έχει αφήσει στο πέρασμά της η «Σοφία» που συνεχίζει να σαρώνει αρκετές περιοχές της χώρας. Ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας έχει «ντυθεί στα λευκά» δημιουργώντας μαγευτικές εικόνες, ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα, καθώς σε ορισμένες περιοχές του ορεινού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία ενώ σε κάποια μέρη έμειναν χωρίς ρεύμα.

Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μιλούν για νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνότερες σε Ανατολική Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία . Χιονοπτώσεις αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά περιόδους κυρίως μετά το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες πιθανόν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως 6 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Νέα χιονόπτωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, λέγοντας ότι «η ύφεση που βλέπουμε αυτήν την ώρα θα είναι πρόσκαιρη».

Εξακολουθεί να χιονίζει στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από τριακόσια έως τετρακόσια μέτρα ενώ η κυκλοφορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα περίχωρα διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα. Κλειστός ωστόσο παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Πολικές θερμοκρασίες

Εντός της ημέρας σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει υπό το μηδέν. Ενδεικτικά, στο Μέτσοβο η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους -10, στη Φλώρινα τους -8, στην ορεινή Φωκίδα -8 και στο Καρπενήσι -7.

Μέχρι στιγμής, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα ορεινά χωριά της Ηπείρου (-11 βαθμούς Κελσίου). Εφιστάτε η προσοχή στους πολίτες, καθώς τις βραδινές ώρες, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, θα σημειωθεί παγετός σε πολλές περιοχές.

Τρίκαλα: Στο 1 μέτρο και 20 εκατοστά το ύψος του χιονιού στα ορεινά στο νομό Τρικάλων – Ποια είναι η εικόνα του οδικού δικτύου στη Δυτική Θεσσαλία

 Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρίστος Μιχαλάκης, το ύψος του χιονιού έχει φτάσει στο 1 μέτρο και 20 το ύψος του χιονιού στα ορεινά.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων

Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:

1) Ε.Ο. Τρικάλων -Ιωαννίνων από το 28ο (κόμβο Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου - είσοδο Εγνατίας οδού)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Τρικάλων - 'Αρτας από 22ο χλμ (Διασταύρωση της Επ.Οδ. Πύλης - Μεσοχώρας) έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα)

2) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης

3) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων

4) Ε.Ο. Πύλης - Τρικάλων από 32ο χλμ (Ελάτη) έως 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου)

5) Επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλαμπάκας - Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

Στο νομό Καρδίτσας, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας,

Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:

1) Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από χ/θ 34 (κόμβος Ξυνιάδας) έως χ/θ 111 (Α/Κ Λόγγου)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)

2) Επ. Οδός Καρδίτσας - Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)

3) Επ. Οδός Καρδίτσας - Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)

4) Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα

5) Επ. Οδός Καρδίτσας - 'Αρτας από 35ο χλμ (Διασταύρωση Βατσουνιάς) έως 81ο χλμ (όρια Ν. 'Αρτας)

6) Επ. Οδός Μουζακίου - Στεφανιάδας από 7ο χλμ (Διασταύρωση Πευκόφυτου) έως 56ο χλμ όρια Ν. Ευρυτανίας

7) Επ. Οδός Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου από 46ο χλμ (Διασταύρωση Λουτροπηγής) έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»-όρια Ν. Ευρυτανίας)

Λάρισα: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και σε περιοχές των Φαρσάλων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σε αρκετές περιοχές των Φαρσάλων του νομού Λάρισας, εντοπίζονται αυτή την ώρα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιοχή το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα σοβαρές βλάβες και διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Βαμβακού, Ερέτρια Παλαιόμυλο, Αμπελιά και Νεράιδα Φαρσάλων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων 'Αρης Καραχάλιος σημείωσε ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως από πτώσεις δέντρων, τονίζοντας πως γίνονται προσπάθειες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.

Αναφορικά με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής των Φαρσάλων, ο δήμαρχος τόνισε ότι παρά το αρκετό χιόνι που έχει πέσει, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ γίνεται προσπάθεια να διατηρούνται οι δρόμοι καθαροί σε όλες τις περιοχές αλλά και στα χωριά.

Κέρκυρα: Σφοδρή χαλαζόπτωση πλήττει την πόλη της Κέρκυρας

Σφοδρή χαλαζόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την πόλη της Κέρκυρας, με το χαλάζι, σε μέγεθος ρεβιθιού, να έχει σκεπάσει στις στέγες των σπιτιών, τα πεζοδρόμια αλλά και τους δρόμους.

Την ίδια ώρα στις παρυφές της πόλης σημειώνεται χιονόπτωση, με τους Κερκυραίους να απολαμβάνουν το φυσικό φαινόμενο καθώς σπάνια έχουν την ευκαιρία να δουν και να νιώσουν το χιόνι.

Ζάκυνθος: Χιόνια στο χωριό Βολίμες

Με χιόνια στις αυλές τους ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του χωριού των Βολιμών, στη βόρεια πλευρά του νησιού, λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους κατοίκους του νησιού : «Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για σήμερα Πέμπτη 3/1/2019, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, συνοδεία θυελλωδών ανέμων μέχρι 8 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 4/1/2019 θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα παρατηρηθούν στην περιοχή μας, συνιστάτε ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς, κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, λόγω πρόκλησης παγετού ειδικά στις ορεινές περιοχές. Για οτιδήποτε νεώτερο υπάρξει από την Ε.Μ.Υ. σχετικά με επιδείνωση του καιρού, θα υπάρξουν νεώτερα Έκτακτα Δελτία Τύπου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι σε αυξημένη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας www.emy.gr».

Κεφαλονιά: Χιόνια στις ορεινές περιοχές του νησιού

Πυκνό χιόνι, άρχισε να πέφτει μετά τις έντεκα και μίση, χθες το βράδυ, σε ορεινές περιοχές του νησιού, «ντύνοντας» την Κεφαλονιά στα λευκά.

Από χθες στους δρόμους του νησιού βρίσκονται τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση της «Σοφίας»

Στις διαδρομές, Αργοστόλι - Σάμη , Αργοστόλι - Πόρος , Σάμη - Τζανάτα, Ομαλά προς Φαγιά και Κουλούμι βρίσκονται μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο καθώς έχει χιονίσει στις παραπάνω περιοχές ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρις στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, από προχθές έχει πέσει πυκνό χιόνι, στο όρος Αίνος, που είναι το πιο ψηλό της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες. Χιονισμένα έλατα, πεδιάδες, κιόσκια, παγκάκια, έκαναν τους Κεφαλονίτες να ανέβουν στο βουνό για να απολαύσουν το θέαμα.

Πάτρα: Καθαρίζονται οι δρόμοι από παγετό χιόνι και μικρές κατολισθήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Παγετός και μικρές κατολισθήσεις είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφονται σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Αχαΐας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης.

Όπως προσθέτει, εκχιονιστικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων επιχειρούν στο οδικό δίκτυο, προκειμένου να απομακρύνουν τον πάγο, ενώ παράλληλα καθαρίζουν τους δρόμους, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και συγκεκριμένα στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πούντας - Καλαβρύτων και στην Πτέρη Αιγιαλείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Νίκος Γυφτάκης, από νωρίς σήμερα το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους στην ορεινή Ναυπακτία, στις ορεινές περιοχές της Αμφιλοχίας στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου και στην επαρχιακή οδό Αστακού - Φυτειών.

Όσον αφορά στην Ηλεία, όπου καταγράφονται τα λιγότερα προβλήματα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν στην επαρχιακή οδό Ανδρίτσαινας - Επικούρειου Απόλλωνα.

Ιωάννινα: Παγετός και πολικές θερμοκρασίες στην Ήπειρο.

Στην «κατάψυξη» βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές τα Ηπείρου, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές περιοχές.

Στην πόλη των Ιωαννίνων αυτή την ώρα ο υδράργυρος είναι στους -5 βαθμούς ενώ στο Μέτσοβο, την Βωβούσα και άλλα ορεινά χωριά κυμαίνεται από -7 έως -11 βαθμούς.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συνιστά στους οδηγούς που κινούνται ειδικά στο επαρχιακό δίκτυο, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από τις 8:30 το πρωί χιονίζει και στην πόλη τα Ηγουμενίτσας.

Σε όλο το οδικό δίκτυο της Ηπείρου δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα ρήψης αλατιού καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών σε πολλά σημεία των δρόμων υπάρχει πάγος.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Εν τω μεταξύ, σε αρκετές περιοχές των Φαρσάλων του νομού Λάρισας, εντοπίζονται αυτή την ώρα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιοχή το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα σοβαρές βλάβες και διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Βαμβακού, Ερέτρια Παλαιόμυλο, Αμπελιά και Νεράιδα Φαρσάλων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων ‘Αρης Καραχάλιος σημείωσε ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως από πτώσεις δέντρων, τονίζοντας πως γίνονται προσπάθειες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.

Αναφορικά με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής των Φαρσάλων, ο δήμαρχος τόνισε ότι παρά το αρκετό χιόνι που έχει πέσει, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ γίνεται προσπάθεια να διατηρούνται οι δρόμοι καθαροί σε όλες τις περιοχές αλλά και στα χωριά.

Σε επιφυλακή τα Χανιά

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς στην περιοχή αναμένεται από αύριο Σάββατο ένταση των καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση , «λόγω των αναμενόμενων χιονοπτώσεων για αύριο Σάββατο 5-01-2019 οι οποίες πιθανόν να επεκταθούν μέχρι το βράδυ και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα του Νομού Χανίων το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων συνιστά τους πολίτες να είναι προσεκτικοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ενημερώνονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εξέλιξη του καιρού και από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές για την προσβασιμότητα των δρόμων».
(Στον χάρτη αποτυπώνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με την κακοκαιρία «Σοφία», καθώς επίσης και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου)

Θεσσαλονίκη: Νέα χιονόπτωση από το μεσημέρι και μετά στην περιοχή

Νέα χιονόπτωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, "αν και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει την ένταση του καιρικού φαινομένου", επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, λέγοντας ότι "η ύφεση που βλέπουμε αυτήν την ώρα θα είναι πρόσκαιρη".

Λέγοντας ότι εξακολουθεί να χιονίζει στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από τριακόσια έως τετρακόσια μέτρα, ο ίδιος σημείωσε ότι επιχειρούν 75 μηχανήματα – αλατιέρες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία “και θα συνεχίσουν να επιχειρούν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή”.

Η κυκλοφορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα περίχωρα διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Τα σημεία που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΠΕΟ Αθηνών-Θήβας, από 6ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α.ΞΑΝΘΗΣ: Δημ. οδός Καρυοφύτου-Λειβαδίτη-δασικού χωρίου αρμοδιότητας Α.Τ. Σταυρούπολης.

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Στον ορεινό όγκο του Μεγάλου Δέρειου.
Επαρχιακό οδικό δίκτυο Σουφλίου.
Οικισμοί Σιδηρώ και Γιαννούλη.

ΔΑ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Επ. Ο. Κέχρου-Δέρειου, από 15ο χλμ από Κέχρο έως Χλόη.
Επ. Ο. Δαρμένης-Ραγάδας-Εσοχής, από 5ο χλμ από Δρυμή προς Οράνη , Σμιγάδα και Άνω βύρσινη.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ
Δημ. οδός Νάουσας-3/5 Πηγάδια από 1ο έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο).
Δημ. οδός Νάουσας-Σελίου από 3ο έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο).
Δημ. οδός Νάουσας-Ροδοχωρίου, από 2ο χλμ έως Ροδοχώρι.
Δημ. οδός Νάουσας-Αρκοχωρίου, από 3ο χλμ έως Αρκοχώρι.
Επ. Ο. Βέροιας-Σελίου, από 4,2ο έως 26ο χλμ (Χ/Κ Σελίου).
ΠΕΟ Θεσ/νίκης-Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81,5ο έως 97,3ο χλμ (Όρια με Ν. Κοζάνης).
Επ. Ο. Βέροιας-Δασκίου, από 21ο έως 39ο χλμ (Δάσκιο).

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, από δ/ση Παλαιοκάστρου έως 54ο χλμ (Πολύγυρο).
ΕΟ Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από 65ο έως 95ο χλμ.
ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).
ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από 60ο έως 85ο χλμ (Ταξιάρχη - Αρναία).
ΠΕΟ Θεσσαλονίκης Πολυγύρου από Άγιο πρόδρομο έως Πολύγυρο μέσω Παλιόκαστρου.
Επ. Ο Νεοχωρίου-Βαρβάρας-Ολυμπιάδος.
Επ. Ο. Αρναίας-Στανού.
Επ. Ο. Παλαιoχωρίου-Μ. Παναγίας.
Επ.Ο. Παλαιόκαστρου-Ταξιάρχη και έντος Δ.Δ. Παλαιόκαστρου-Ταξιάρχη-Σανών.
Επ.Ο. Θεσσαλονίκης-Ιερισσού από 55ο έως 59ο χλμ.
Δασική οδό Ταξιάρχη-Παλαιοχώρας.
Δασική οδό Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκάλα).
Δασική οδός Ταξιάρχη-Παλαιοχώρας.

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΟ Κατερίνης-Ελασσόνας από 23ο έως 44ο χλμ. (όρια νομού Λαρίσης).
Επ. Ο. Πλαταμώνος-Π. Παντελεήμονος Πιερίας.

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ: Επ. Ο. Γουμένισσας-Λιβαδιών, από το 5ο χλμ. έως την Τ.Κ. Λιβαδείων.

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ: Επ. Ο. Σερρών-Λαϊλιά, από 19ο έως 27ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών, πλην της Εγνατίας Οδού.
Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, (μέσω Βίτσιου), από 18ο-28ο χλμ.
Επ. Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από 30ο-43ο χλμ.
Επ. Ο. Καστοριάς-Αμυνταίου, από 22ο-31ο χλμ.
ΕΟ Κοζάνης-Ιωαννίνων, (μέσω Επταχωρίου), από 97ο-108ο χλμ.
Σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ
Επαρχιακό Ορεινό Οδικό δίκτυο του Νομού.
Δημ. δίκτυο του Δήμου Κοζάνης.
ΕΟ Κοζάνης-Ιωαννίνων, 50ό έως το 96ο χλμ.
ΕΟ Κοζάνης-Φλώρινας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Α-27 και στο παλαιό τμήμα). 
ΕΟ Κοζάνης-Λάρισας, από 25ο-50ό χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ
ΕΟ Άρτας-Τρικάλων, από 67ο έως 76ο χλμ.
ΕΟ Άρτας-Τρικάλων, από 16ο έως 22ο χλμ.
ΕΟ Άρτας-Καρδίτσας, από 35ο έως όρια με Νομό Καρδίτσας.
Επ.Ο. Διάσελου-Σκουληκαριάς.
Επ. Ο. Αθαμανίου-Μεσούντας-Τερακόμου. Ξηρόκαμπος, Κρανιές Ασπροχώρι, Πηγές, Πέρα Καλεντίνη και Ζυγός.

Δ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Επ. Ο. Λίστα- Λιά
Επ. Ο. Λιά-Τσαμαντά καθώς και στην Τ.Κ. Αμπελώνα (περιοχή Μελίσσια).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
Επαρχιακό και Εθνικό δίκτυο Ελασσόνας.
Επ. Ο. Αγιόκαμπου-Σκλήθρου
Επ. Ο. Ελάφου-Σκλήθρου.
Επ. Ο. Συκουρίου-Σπηλιάς, από 5ο χλμ.
Επ. Ο. Δήμητρας-Ανατολής, από 3ο έως 18ο χλμ.
Επ. Ο. Μεγαλόβρυσου-Ανατολής.
Π.Ε.Ο. Φαρσάλων-Βόλου.
Π.Ε.Ο. Φαρσάλων-Λάρισας.
Π.Ε.Ο. Φαρσάλων-Λαμίας.
Eπ. Ο. Γόννων-Καλλιπεύκης, από το 10ο χλμ.
Επ. Ο. Τεμπών-Αμπελακίων, από το 5ο χλμ.
Επ. Ο. Στομίου-Καρίτσας.
Δημ. Ο. Στομίου-Καρυτσάς.
Δημ. Ο. Πυργετού-Κρανέας.
Δημ. Ο. Κάτω Αίγανης-Αίγανη.
Επ. Ο. Αγιάς-Μελίβοιας, από 3ο έως 8ο χλμ.
Επ. Ο. Σωτηρίτσας-Μελίβοιας, από 8ο έως 15ο χλμ.
Οδικό δίκτυο Φαρσάλων.

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επ. Οδός Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ.
Επ. Οδός Καρδίτσας-Λ. Πλαστήρα, από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου).
Επ. Οδ. Καρδίτσας-Λ. Πλαστήρα, από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς).
Επ.Ο. Καρδίτσας-Λάρισας, από 31ο έως 35ο χλμ.
Επ. Ο. Καρδίτσας-Άρτας, από 35ο έως 81ο χλμ.
Επ. Ο. Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 7ο χλμ έως 56ο χλμ.
Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ.
Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα.

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΟ Τρικάλων-Ιωαννίνων από το 28ο (κόμβο Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (α/κ Μαλακασίου-είσοδο Εγνατίας οδού).
ΕΟ Μουργκανίου-Γρεβενών από το 1ο (κόμβο Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ. (όρια νομού με νομό Γρεβενών).
ΕΟ Τρικάλων-Αρτας, από το 10ο (Δ.Δ. Λυγαριάς) έως το 75ο χλμ. της (γέφυρα Αλεξίου).
ΕΟ Τρικάλων-Άρτας από το 22ο (διασταύρωση με Επ. Ο. Πύλης-Μεσοχώρας) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα). 
Επ. Ο. δίκτυο ορεινών Τ.Κ. -Δ.Δ. Δήμων Μετέωρων και Πύλης.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Eπ. O. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 3ο (Αηδονοφωλιές) έως 52ο χλμ. (Ζαγορά).
Επ. Ο. Καναλίων- Κεραμιδίου, από 4ο χλμ έως Βένετο (Διασταύρωση Σταγιατών) και από Αφέτες έως Διασταύρωση Λαμπινού.
Επ. Ο. Βόλου-Ζαγοράς από 10ο χλμ έως Διασταύρωση Κατηχωρίου 
Επ.Ο Χανίων-Δρακείας-Πινακάτες-Μηλιές
Eπ. Ο. Δέλτα Μηλεών-Χορεύτρας
Επ. Ο. Άνω Γατζέας-Αγίου Γεωργίου
Επ. Ο. Μηλεών-Αγίου Βλασίου
Επ. Ο. Ριζομύλου-Καναλίων
Επ. Οδός Βελεστίνου-Ασπρογείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Επ. Ο. Ναυπάκτου-Πλατάνου, από Τ.Κ. Παλαιοπύργου έως Τ.Κ. Πλατάνου.
Επ. Ο. Ναυπάκτου- Άνω Χώρας, από Τ.Κ. Λιμνίτσας έως Τ.Κ. Άνω χώρας.
Επ. Ο. Ναυπάκτου-Ελευθέριανης, προς τις Τ.Κ. Παλαιοπύργου-Τ.Κ. Ελευθέριανης-Τ.Κ. Αγ. Κυριακής.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΕΟ Καλλιθέας-Προυσού, από 13ο έως 18ο χλμ.
ΕΟ Αγρινίου-Καρπενησίου, από 20ό έως 52ο χλμ (όρια με Δ.Α. Ευρυτανίας).
Επ. Ο. Αμφιλοχίας-Εμπεσού, από 10ο έως 25ο χλμ.

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ
Επ. Ο. Ανδρίτσαινας-Επικούρειου Απόλλωνος, από το 5ο χλμ.
Επ. Ο. Σκληρού-Αμπελώνας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Επ. Ο. Αράχωβας-Επταλόφου, από 1ο χλμ (Θέση Σταυρός) έως Χ/Κ Παρνασσού.
Επ. Ο. Λιβαδειάς-Άμφισσας, από 3ο έως 37ο χλμ.
ΕΟ Λιβαδειάς-Άμφισσας, από 3ο έως 39ο χλμ.
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο νομού Βοιωτίας.(Επαρχιακές οδοί Αναλήψεως-Κυριακίου-Αγίας Άννας και Δερβενοχωρίων).

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΟ Χαλκίδας-Αιδηψού, από 16ο έως 47ο χλμ.
Επ. Ο. Βουτά-Ιστιαίας-Λίμνης.
Επ. Ο. Στενής-Στροπώνων.
Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου-Γλυφάδας.
Επ. Ο. Γυμνού-Σέτας.
Επ. Ο. Ερέτρειας-Θεολόγου
Επ.Ο. Ροβιών-Μαρουλίου.
Επ. Ο. Κερασιάς-Δρυμώνα.
Επ. Ο. Καρύστου-Λεπούρων, 15ο-20ο χλμ, θέση «Πόρτο Λάφια».
Επ. Ο. Κύμης-Βιτάλων.
Επ. Ο. Βιτάλων-Μετοχίου.
Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ευβοίας

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.
Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας, από 8 ο έως 12ο χλμ.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ
ΕΟ Λιβαδειάς-Άμφισσας, από 39ο έως 45ο χλμ.
ΠΕΟ Αντιρρίου-Λιδορικίου, από 30ό χλμ. έως χάνι «ΡΕΡΕΣΗ» 

ΠΕΟ Άμφισσας-Λιδορικίου, από 23ο έως 35ο χλμ
Ορεινό επαρχιακό οδικού δικτύου Φωκίδας

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΟ Λαμίας-Καρπενησιού, από 20ο έως 64,7ο χλμ.
ΕΟ Θερμοπυλών-Ιτέας, από 0,1ο έως 22,6ο χλμ.
ΕΟ Λαμίας-Λάρισας, από 3ο έως το 54ο χλμ.
Ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Φθιώτιδας. 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Επ.Ο. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από 14ο χλμ.
Επ.Ο. Τρικάλων-Καρυάς, από 1ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας-Κιάτου, από 1ο έως 17ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας-Δερβενίου, από 1ο έως 18ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας-Λυκουρίας, από 1ο έως 17ο χλμ.
Επ. Ο. Κιάτου-Γκούρας, από 10ο χλμ και άνω.
Επ. Ο. Δερβενίου-Γκούρας, από 10ο χλμ και άνω.

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Επ. Ο. Βουρβούρων-Αγίου Πέτρου.

Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα δε φαίνεται ότι θα σταματήσει το Σάββατο. Σύμφωνα με προβλέψεις μετεωρολόγων, χιόνια αναμένονται τη Δευτέρα, πιθανότατα, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν έως και το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου.