Με εισαγγελική εντολη πραγματοποιήθηκε σήμερα κατ´ οίκον έρευνα στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη για να αναζητηθούν στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis.

Ωστόσο, το σπίτι του εντοπίστηκε άδειο εντελώς.

Στο σπίτι σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν μόνο τοίχοι και καμία οικοσκευή. Η έφοδος πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι εισαγγελείς να αναζητήσουν στοιχεία για την υπόθεση της Νοβάρτις. Σύμφωνα με τους αρμοδίους το γεγονός αυτό (σσ του άδειου σπιτιού)  επιβεβαιώνει ότι ο καθηγητής  ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό ενώ νομικοί κύκλοι τονίζουν οτι δεν αποκλείεται να επηρεάσει την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κ. Μανιαδάκη.

Η κίνηση αυτή των εισαγγελέων έρχεται λίγες ημέρες μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ηδη το σκέλος της δικογραφίας που αφορά το διάστημα της ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδακη διαβιβάστηκε στην ανακριτρια κατά της διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου.

Συμφωνα με πληροφοριες ο καθηγητής δήλωσε μέσω του συνηγόρου του στη δικαστική λειτουργό ότι ανα πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Υπενθυμιζεται ότι ο κ. Μανιαδάκης σε μπαράζ συνεντεύξεων που παραχώρησε σε ΜΜΕ κατήγγειλε ότι οι δικαστικές αρχές του έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μου ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει».

Μου ζητήθηκε, συνέχισε, υπό καθεστώς πίεσης, να πω τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο. «Μου καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» σημείωσε.

«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις Αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση. Δυσαρέστησα…» σχολίασε.

Σχετικά με τη δίωξη που του ασκήθηκε, ο κ. Μανιαδάκης τόνισε ότι έχει ελεγχθεί από όλους τους μηχανισμούς της χώρας σε βάθος δεκαετίας και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Διερωτήθηκε επίσης ότι πώς είναι δυνατόν να μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων εφόσον δεν είναι αθώος.

«Για να μπεις στο πρόγραμμα πρέπει να είσαι απόλυτα αθώος, δεν εκκρεμούσε τίποτα εις βάρος μου, αυτό ήταν προϋπόθεση συνεργασίας. Έκανα αναλύσεις, έπαιρνα στοιχειά που πήγαν στη Βουλή και χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό…»