Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η νέα άδεια, η έκτη κατά σειρά, που πήρε ο εκτελεστής της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» και καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25ετή κάθειρξη Δημήτρης Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το «πιστόλι» της «17 Νοέμβρη» βγήκε από τις φυλακές Βόλου, όπου κρατείται από τον περασμένο Αύγουστο, το πρωί της Παρασκευής (28/12) και η άδειά του θα διαρκέσει -μαζί με τις δύο επιπλέον ημέρες που χορηγούνται, εκ του νόμου, ως «οδοιπορικά»- συνολικά έξι ημέρες.

Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε δύο μήνες, οι κρατούμενοι δικαιούνται να ζητήσουν νέα άδεια, εφόσον έχουν τηρήσει πιστά τα όσα έχει ορίσει το συμβούλιο της φυλακής για την χορήγηση της άδειας τους.

Η άδεια χορηγήθηκε στον Δ. Κουφοντίνα για να περάσει την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του.

Από τον Νοέμβριο του 2017 ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει τέσσερις 48ωρες άδειες και δυο των έξι ημερών. Το 2018 έχει βρεθεί εκτός φυλακής συνολικά 18 ημέρες.

Στην αρχή μάλιστα οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί ήταν αυστηρότεροι. Κατά τη διάρκεια των πρώτων αδειών του, είχε την υποχρέωση να παραμένει στο σπίτι του στο Βαρνάβα και να παρουσιάζεται κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Πλέον αρκεί να παρουσιαστεί, σε ολόκληρη τη διάρκεια της άδειάς του, μια μόνο φορά στο αστυνομικό τμήμα.

Οι άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα

Από τον Νοέμβριο του 2017 έχει λάβει τέσσερις 48ωρες άδειες και δυο των έξι ημερών ενώ θυμίζουμε ότι στις πρώτες άδειες ο Δημήτρης Κουφοντίνας έπρεπε να δίνει το «παρών» κάθε μέρα στο Α.Τ.

Το 2018 έχει βρεθεί εκτός φυλακής συνολικά 18 ημέρες.

2017

09/11/2017 - > 48ωρη άδεια (2 ημέρες)

2018

09/02/2018 -> 48ωρη άδεια (2 ημέρες)

19/06/2018 -> 48ωρη άδεια (2 ημέρες)

28/08/2018 -> 48ωρη άδεια (2 ημέρες)

28/10/2018 -> 6 ημέρες

28/12/2018 -> 6 ημέρες

Οι αντιδράσεις για τη νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα 

Δριμύ κατηγορώ Δένδια για τη νέα άδεια σε Κουφοντίνα

Την αντίδραση του βουλευτή Β΄ Αθηνών και πρώην υπουργού Ν. Δένδια προκάλεσε η 6η κατά σειρά άδεια που χορηγήθηκε στον αρχιεκτελεστή της 17 Ν Δ. Κουφοντίνα.

Σε ανάρτηση του στα στα social media σημειώνει τα εξής :

«Σε μια περίοδο που τα πλήγματα εις βάρος της ασφάλειας του πολίτη είναι αλλεπάλληλα, για κάποιους το κύριο μέλημα είναι - υπό τις ευλογίες της Κυβέρνησης - να κάνει Πρωτοχρονιά ο αμετανόητος τρομοκράτης Κουφοντίνας στο σπίτι του! Στις οικογένειες των θυμάτων όμως, κάθε Πρωτοχρονιά τους θυμίζει πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα δε βρίσκονται στη ζωή, εξαιτίας του Κουφοντίνα και των «συντρόφων» του…»

Μπακογιάννης για την άδεια στον Κουφοντίνα: Αυτός θα περάσει μια χαρά

Την αντίδραση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προκάλεσε η πέμπτη κατά σειρά άδεια που θα πάρει από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο κ.Μπακογιάννης ανήρτησε στο Facebook μία φωτογραφία με τα θύματα της 17 Νοέμβρη, ανάμεσά τους και ο πατέρας του Παύλος Μπακογιάννης, και μία δηκτική λεζάντα στην οποία αναφέρει ότι ο «Λουκάς» της 17Ν θα περάσει μία χαρά.

«Τα θύματα του Κουφοντίνα δεν θα κάνουν πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. Αυτός όμως πήρε εξαήμερη άδεια και θα περάσει μια χαρά…» έγραψε στο facebook ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Αδωνις: Ντροπή!

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την είδηση ως εξής: «Είναι «σίγουρα η κατάλληλη στιγμή» για να βγάζεις έξω έναν τρομοκράτη και μάλιστα τον πιο φονικό και διάσημο...σαν να λες σε όσους βάζουν τις βόμβες «μην ανησυχείτε για τίποτε εμείς είμαστε εδώ»....ντροπή»