Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Πολάκη νοσηλεύεται το τελευταίο 24ωρο στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου λέγεται ότι εισήχθη με εισαγγελική εντολή. Η αναισθησιολόγος είχε βρεθεί την περασμένη Τρίτη σε κωματώδη κατάσταση στη διάρκεια της εφημερίας της στο νοσοκομείο Βενιζέλειο – το τελευταίο έτος είχε μετακινηθεί από τα χειρουργεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας- και διασωληνώθηκε. Μάλιστα, φέρεται να επισκέφθηκε την εξαδέλφη του στο νοσοκομείο το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται πως η κα. Πολάκη είχε γίνει γνωστή μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασχάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έπειτα από επέμβαση για κρεατάκια. Η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, που βρέθηκε τότε στο επίκεντρο αυτής της τραγικής υπόθεσης για τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που είχε, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο στον μικρόκοσμο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Οι λόγοι για τους οποίους βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση δεν έχουν διευκρινιστεί. Λέγεται ότι από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου αποδώθηκε το περιστατικό σε κρίση επιληψίας.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων συσχετίζουν το τελευταίο συμβάν – όπως και τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε να μη βγει από τους τοίχους του νοσοκομείου- με το επιβαρυμένο ιστορικό της αναισθησιολόγου.