Βροχές και χιονοπτώσεις, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια στην υπόλοιπη επικράτεια προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στην υπόλοιπη Ελλάδα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα σημειώσει μικρά επιδείνωση, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Συγκεκριμένα, θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί - βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις βραδυνές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.