Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ Παυλοπούλου, εγκαινίασαν χθες στον Πύργο του Πειραιά, τις νέες κοινωνικές δομές αστέγων: το νέο Υπνωτήριο και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Πειραιά.

Οι χώροι παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Πειραιά και η κατασκευή, η διαμόρφωση, ο εξοπλισμός, καθώς και η λειτουργία τους, εξασφαλίστηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω ΕΣΠΑ. Οι δομές αυτές περιλαμβάνουν 65 νέες κλίνες (που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες 65 και ανέρχονται πλέον σε 130 κλίνες), χώρους εστίασης, καθαριότητας για φαγητό, μπάνιο και καθαρά ρούχα. Παρέχονται επίσης πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης, σεμιναρίων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με στόχο την κοινωνική επανένταξη των αστέγων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νέες κοινωνικές δομές, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης αυτών των δομών, η ανάγκη στέγασης και σίτισης συνανθρώπων μας στην πόλη και στην χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο peiraiasnews.gr