Απολύτως νόμιμες, σε μη καίρια σημεία και ανεπαίσθητες χαρακτήρισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επαφές τους με τον Ζακ Κωστόπουλο οι τέσσερις αστυνομικοί που απολογήθηκαν σήμερα για τον θάνατο του 33χρόνου ακτιβιστή.

Οι τέσσερις αστυνομικοί αρνήθηκαν ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι το σήμα της κλήσης που έλαβαν ήταν ότι υπήρχε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο εν εξελίξει από άτομο που κρατούσε επικίνδυνο αντικείμενο, κάτι το οποίο όπως επισήμαναν προκύπτει και αποδέχεται το ίδιο το κατηγορητήριο, ότι, δηλαδή, το θύμα ήταν δράστης ληστείας που είχε εισέλθει κραδαίνοντας μαχαίρι σε κατάστημα προκειμένου να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα. Όπως φέρονται να επικαλέστηκαν το στοιχείο αυτό αποδεικνύεται από επεξεργασμένο βίντεο το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, την έκθεση αποτύπωσης και αντιπαραβολής, την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και το σύνολο των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.


Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν ότι ο θάνατος του 33χρόνου ακτιβιστή δεν συνδέεται με τις δικές τους ενέργειες, επικαλούμενοι και την ιατροδικαστική έκθεση και κατάθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος. Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, όπως επικάλουνται οι αστυνομικοί,κατέθεσε ότι το οξύ καρδιακό επεισόδιο είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε χρονικό σημείο που δεν είχε λάβει χώρα καμία επαφή με αστυνομικό και συγκεκριμένα την στιγμή που ο 33χρόνος πιάνει το λαιμό του έξω από το κατάστημα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι οι όποιες επαφές πέρα του ότι ήταν σε μη καίρια σημεία και απολύτως νόμιμες, ήταν παντελώς ανεπαίσθητες, δεν έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση και επομένως δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνες σωματικές βλάβες που οδήγησαν στον θάνατο.